El Bàsquet Manresa ha confirmat la incoporació de Romaric Belemene per a la propera temporada. El jugador congolès, format a les files de l'Unicaja des de l'edat cadet, arriba cedit pel conjunt andalús, confirmant el que va avançar Regió7 dies enrere. L'ala de 19 anys i de 2,02 d'alçada haurà d'assumir el rol d'ala suplent en l'equip manresà onjugarà les dues properes temporades com a cedit.

La seva vinguda a Espanya va tenir molt a veure amb Serge Ibaka, l'expivot del Manresa que ara juga a la NBA; va participar en el seu campus i el va posar en contacte amb l'agent Anicet Lavodrama que el va portar fins a Màlaga. Romaric Belemene té un germà més gran, Cedric, que ha jugat en l'equip gallec del Marín Peixegalego, abans de continar la seva formació als Estats Units, a la Sunris Christian Academy.

Curiosament, Romaric Belemene (nascut el 19 de febrer del 1997 a Point Noire, República Democràtica del Congo) va debutar en l'ACB contra La Bruixa d'Or Manresa el 19 d'octubre del 2014 quan tenia 17 anys. Va jugar només un minut i, en total, al club de Màlaga ha disputat 5 partits en la lliga Endesa, actuant en les últimes temporades en l'equip vinculat del Clínicas Rincón.

Poderós físicament, Belemene va començar actuant com a interior i s'ha anat adaptant a la posició de tres. Romaric Belemene és el segon fitxatge confirmat per l'ICL Manresa després del jugador serbi Petar Aranitovic, escorta que ha fet la seva carrera esportiva al Partizan de Belgrad.