El culebrot de l'estiu o comodí en totes les travesses. Ibon Navarro, l'entrenador de l'ICL Manresa, ha estat en el punt de mira en moltes especulacions que s'han fet sobre els titulars de diferents banquetes de l'ACB. El rum-rum es va iniciar tot just acabada la lliga i continua, perquè el nom del tècnic vitorià es vincula en els darrers dies tant al Betis Energía Plus com a l'UCAM de Múrcia, que ja el va tenir com a candidat l'any passat i va preferir el grec Fotis Katsikaris, qui ara marxa al Lokomotiv Kuban rus.

Ibon Navarro, que va ser al Nou Congost la setmana passada per tal de preparar el curs vinent de l'ICL, que ha fitxat dos jugadors en els darrers dies, no fa declaracions. El tècnic basc té dues temporades de contracte més amb el Manresa, del qual se'n pot desvincular abonant una quantitat econòmica. Des de fa dos mesos, el seu representant és el serbi Misko Raznatovic, amo de l'agència BeoBasket, la que en els darrers mesos està treballant més amb l'ICL; Petar Aranitovic, l'escorta fitxat dissabte, pertany a aquest grup. Però no arriba en exclusiva: Romaric Belemele, del qual ahir se'n va confirmar la cessió per part de l'Unicaja, és de You First.

Al Bàsquet Manresa es respira una relativa calma. Compten que Ibon Navarro es quedarà però no descarten tampoc al cent per cent que vulgui marxar, el que seria un contratemps a tres setmanes per a l'inici de pretemporada. Des que es va acabar la lliga a la pista del Laboral Kutxa, el nom de Navarro s'ha anat posant com alternativa a un bon reguitzell d'equips ACB, començant per l'Unicaja, que va ser el destí de Dejan Musli, el jugador més destacat de l'ICL. Però el club de Màlaga ha acabat apostant per mantenir l'entrenador dels darrers anys, el català Joan Plaza.

Sevilla i Múrcia són ara els dos teòrics possibles destins per al de Vitòria. El Betis Energía Plus volia Aíto Garcia Reneses, però aquest es pot agafar un any sabàtic. Quant a l'UCAM, s'ha quedat sense Fotis Katsikaris i Navarro ja va ser una possibilitat la temporada passada, tot i decidir-se pel grec.