El Club Melilla Baloncesto no ocuparà el lloc deixat pel Gipuzkoa Basket, que va renunciar a l'ACB. L'Associació de Clubs havia donat un plaç d'una setmana al Melilla per aconseguir un acord que permetés a l'equip nord-africà avançar un any el seu salt de categoria, que té aparaulat el 2017, igual que el Palència. S'especulava amb unes fàcil·litats de pagament dels 4,5 milions de cànon d'ingrès. Però, en un acte que des del club de Melilla s'ha declarat de «responsabilitat», no accepta ara el lloc a l'ACB que tindrà 17 equips la propera temporada segons acaba de confirmar l'Associació de Clubs.

En el seu comunicat d'aquesr divendres, el Cub Melilla Baloncesto afirma que militarà a la LEB Or la propera temporada. «Malgrat una rebaixa i la flexiblització en alguns dels requisits oferts per l'ACB, la manca de temps per aconseguir complir amb les condicions que es demanen al nostre club ens oliguen, novament, a declinar l'oferiment».

El Melilla recorda que entre els requisits hi havia abonar el fons de regulació d'ascensos i descensos (1.564.687 euros), una part del cànom d'entrada (1.000.000 euros), l'import de la quota de participació en el valor patrimonial de l'ACB del balanç de tancament a 30 de juny (amb un import provisional de 115.000 euros) i atorgar escriptura de prenda a favor de l'ACB (600.000 euros) en garantia.

Segons el club «en un acte de responsabilitat, el Melilla no demana una ampliació del plaç que havia donat l'ACB i es puguin confeccionar els calendaris de les diferents competicions».