El seu nom és en boca de tothom per les actuacions en el campionat d´Europa sub-20 a Finlàndia, que va acabar amb el títol per a l´equip espanyol i ell coronat com a millor jugador del torneig. Als vint anys, el manresà Marc Garcia Antonell (7 de març del 1996) sembla que ja és a punt per al salt a l´ACB. Tot va començar al Paidos, va continuar amb un títol de campió d´Espanya de mini, els equips del CBiUM, el pas al Barça, una estrena a la lliga Endesa amb un Manresa on no va acabar de consolidar-se i passa ara per un futur amb moltes expectatives que ell, ara de vacances, es pren amb molta tranquil·litat.

L´or culmina el seu pas per les seleccions espanyoles de base. És treure´s una espina acabar aquest cicle com a campió?

Ha sigut com un somni. Aquest és el segon or en tota la història de la selecció espanyola sub-20, són paraules majors... Personalment, estic contentíssim pel treball que hem realitzat i per la gran família que hem format entre tots.

Quina ha estat la relació entre companys? Vostè ha acabat com a MVP, però també han destacat en l´equip jugadors com ara Alonso, Yusta o Vila...

Ha estat excel·lent! I perquè no només hem format un equip, sinó també una família. No hi ha hagut egoismes, tothom tenia molt clar el seu rol i això ha estat important per aconseguir la medalla d´or.

Què li va demanar, en concret a vostè, el seleccionador estatal Orenga, durant el campionat?

Em va dir que fos jo mateix, que no em preocupés i que confiava en mi. Que si fallava, no m´amoïnés, que el proper llançament ja entraria. Ha sigut molt important tant per a la gestió com per a la cohesió del grup. Com a gran jugador que ha sigut, sabia com estàvem i el que ens feia falta en tot moment.

Quina ha estat l´aportació de Carles Marco, que ha exercit com un dels tècnics assistents, amb el qual va coincidir a Manresa?

Ha estat bàsic, com penso que ho han sigut tots els integrants del nostre equip tècnic. A més, ell em coneix molt bé i sap quins són els meus punts més forts.

Li va donar molta confiança el seu triple victoriós en el darrer segon en el debut contra França?

Sí, no només a mi, a tots. Va ser un moment increïble!

Però tot seguit van encaixar la única derrota, contra Finlàndia. Quin ha estat el pitjor moment en el campionat?

Jo crec que no hi ha hagut pitjor moment, confiàvem en nosaltres, i ho hem demostrat a cada jornada. Hem anat creixent durant el campionat.

La defensa pensa que ha estat una de les claus? L´han treballat d´una forma especial?

Sí, crec que l´hem preparat en la mesura justa i necessària, perquè tots teníem les eines bàsiques que podíem utilitzar en benefici de l´equip. Hem aconseguit deixar en pocs punts a moltes de les altres seleccions en l´europeu, i en atac hem estat molt bé, molt encertats. Per tant, ha estat una barreja de la defensa i de l´atac.

Tot i els triples de Lituània en els primers minuts de la final, no es van descentrar i van controlar bé el partit i el rival. Quines creu que van ser les claus?

El joc en equip que vam fer i la confiança que ens teníem els uns amb els altres. Sabíem que anàvem a guanyar, que costaria, però que ho aconseguiríem, no ens conformàvem. Volíem l´or!

S´esperava el premi de l´MVP com a millor jugador?

Jo només em vaig concentrar en guanyar, en ajudar els companys al màxim. El premi va venir més tard, de més a més. Està clar que jo l´agraeixo, i estic content. Però no significa res més, el món no s´ha acabat amb l´MVP! És evident que cal continuar treballant, dia a dia, per ser un jugador millor.

Com valora el seu any a LEB Or en el Barça B? Què li ha aportat el seu entrenador, Alfred Julbe?

Ha estat una gran temporada! L´Alfred m´ha sabut ajudar en totes les facetes del joc, he millorat molt seguint els consells que ell m´ha anat donant els últims mesos. És un gran entrenador.

I entrenar-se amb jugadors de la talla de Barton o Lakovic?

Ha sigut increïble estar amb el Lubos i el Jaka, t´ensenyaven el que havies de fer amb l´exemple, t´ho mostraven a la pista.

Pensa que encara ha de fer un pas endavant físicament?

He de millorar encara en totes les facetes del joc.

Veu possible quedar-se al Barça? Ha parlat amb Bartzokas o amb algú del club?

No, no he parlat amb ningú. No és feina meva, ja decidiran.

Si el cedeixen, es parla de clubs com el Sevilla, l´Andorra, el CAI o el Fuenlabrada? Té preferències?

No en sé res. El que jo desitjo és un bon equip on pugui treballar i continuar millorant.

Com recorda el seu any al Nou Congost, amb Pedro Martínez d´entrenador?

La temporada va ser difícil per a mi, però ell em va ajudar molt mentalment. Me´n vaig endur aprenentatge i, sobretot, amics!

Amb el seu flamant MVP, vol recordar persones que l´han ajudat al Bages i a Manresa en la seva formació?

Agraeixo tot el suport que m´han donat entrenadors, jugadors, fisios, metges, delegats, preparadors físics... A la família i a la meva parella per estar al meu costat, tant en els bons com mals moments.