La Supercopa Endesa 2016 se celebrarà a Vitoria-Gasteiz els propers 23 i 24 de setembre. El primer torneig oficial de la temporada enfrontarà el Reial Madrid (campió de Lliga Endesa i Copa del Rei), el FC Barcelona Lassa (subcampió de lliga), l'Herbalife Gran Canària (subcampió de Copa) i el Laboral Kutxa Baskonia (amfitrió i participant a la Final Four)

El Fernando Buesa Arena acollirà el primer torneig oficial de la temporada amb la disputa de les semifinals el divendres 23 i de la final i el Concurs de Triples patrocinat per Sportium el dissabte 24. El sorteig, que se celebrarà el mes de setembre, serà pur en tenir un únic cap de sèrie (Reial Madrid) en haver guanyat la Lliga Endesa i la Copa del Rei. La Supercopa Endesa 2016 reunirà els tres primers classificats de la Lliga Endesa 2015-16 i a tot un subcampió de la Copa del Rei com és l'Herbalife Gran Canària, cinquè la passada campanya. El FC Barcelona Lassa defensarà el títol conquerit l'any passat a Màlaga, el seu sisè trofeu, que el converteix com l'equip més llorejat a la Supercopa Endesa.

D'altra banda, per avui és prevista la publicació del calendari de la Lliga Endesa, que tindrà disset equips, entre ells l'ICL Manresa. La competició té prevista el seu inici el primer cap de setmana d'octubre.