En un partit de l'ICL amb menys alts i baixos que el perdut un dia abans amb el València (67-84), el conjunt d'Ibon Navarro va vèncer ahir la Penya amb un darrer quart força complet en defensa i en atac. Cal anotar que, si l'ICL no podia comptar amb el lesionat Trapani, al Joventut li faltaven els seus dos pivots, Albert Miralles (igualment fora de combat) i l'americà Garrett Stutz, pendent d'arribar. Aquestes baixes interiors van permetre que el Manresa, i especialment Luksa Andric, dominessin en les accions un contra un sota cistella en un matx sempre molt igualat.

El base Cvetkovic millora

En el cinc inicial de l'ICL, va ser Lluís Costa qui va assumir el rol de base amb Patrik Auda ocupant la plaça del lesionat Trapani. Pel que fa als altres tres jugadors van ser els mateixos que el dia abans davant del València: Suggs, Pere Tomàs i Andric. En el Joventut, els homes nous en la plantilla que apareixen d'entrada eren el base Vasiliauskas i Terrence Bieshaar, un jove pivot. Un triple des de la cantonada de Suggs va ser la primera cistella de l'ICL que va igualar amb bàsquet des de sota d'Andric (5-5).

El croat Andric va superar els seus novells adversaris i va ser la principal arma ofensiva en aquests primers minuts. Auda va avançar el Manresa (10-11) i una segona falta personal de Suggs va portar cap a la pista Aranitovic, el qual va augmentar la diferència des dels 6,75 amb un 10-16. La resposta de la Penya va ser a través de Sàbat, tot i que Aranitovic continuava molt fi des de fora. Cvetkovic va jugar uns pocs minuts i Costa va tornar a pista per demostrar la seva gran connexió amb Belemene que es va penjar de l'anella. L'ICL anava per davant (18-25) al final del primer període.

Montañez va ampliar una mica més la diferència però amb la falta antiesportiva d'Aranitovic (que ja era la tercera) la Penya es va poder acostar amb Vasiliauskas anotant de fora (26-29). Els àrbitres estaven estrictes i van castigar l'ICL (ara a Cvetkovic) amb antiesportiva i un triple d'Abalde va suposar el 31-29. Cvetkovic es va anar entonant i els bagencs tenien un 40-43 favorable a la mitja part.

A la represa, l'ICL va retornar al mateix cinc d'inici i Luksa Andric mantenia el nivell d'efectivitat i la rèplica la donava Vasiliuskas que ja duia quatre triples. El Manresa va consolidar un avantatge de 5-6 punts. Navarro feia rotacions però Aranitovic cometia la quarta falta de seguida. Cvetkovic convertia el 46-51però el Joventut va castigar amb el parcial de 7-0 tot incloent una tècnica a Belemene.

Es perdia per 57-54 al moment de començar l'últim quart però dos triples de Costa van aixecar els del Congost. Cakarun empatava a 62 i una esmaixada d'Auda avançava de nou l'ICL. Romaric Belemene

intimidava en defensa i anotava el 67-70. A manca de només 2 minuts per al desenllaç, Andric i altre cop Belemene van sentenciar amb el 67-74. La Penya, ara sí, va abaixar els braços i els manresans encara van eixamplar el resultat a favor per alegria dels seguidors desplaçats ahir a Sant Julià de Vilatorta.