Unes quatre-centes persones van aplaudir els components de l'ICL Manresa 2016-17, aquest diumenge a la tarda en la part final de la tercera edició de Firastiu que ha organitzat aquest cap de setmana Manresa+Comerç. La veu de l'speaker del club, Edu Font, va anar presentant tothom: metges, fisio, preparador físic, el delegat, els ajudants del tècnic de l'equip i el mateix Ibon Navarro. Tot seguits els onze jugadors, vuit dels quals són nous, per ordre de número a la samarreta: Auda, Scott Suggs, Cvetkovic, Aranitovic, Cakarun, el capità Montañez, Andric, Trapani, Tomàs, Belemene i Costa. Abans i després de l'acte van signar autògrafs i es van fer un munt de fotos amb aficionats de totes les edats.

El primer d'agafar el micro va ser un aclamat Ibon Navarro, que va fer tot el parlament en català, un fet que després el president Arnau li va agrair de forma explícita. Per a l'entrenador la influència que té en l'equip l'afició és molta: "gràcies per ser aquí després d'un any dur al Nou Congost, amb molts partits perduts. És important per als nous jugadors que coneguin aviat tota la màgia del Congost i per això jo us demano que vingueu al partit de presentació del 15 contra el Zenit de Sant Petersburg. Jo no us puc prometre que patirem menys que la temporada passada però sí que treballarem, estem il·lusionats. I no dubteu que juguem per vosaltres, i que ho fem amb el cor".

Arnau vol més seguidors

El president del Bàsquet Manresa, Jaume Arnau, va qualificar el club d'"històric, treballador, i molt coherent, i que no gasta allò que no té. Per això estem millor que fa uns anys; el futur segurament serà dur però en tindrem". Va lloar la gran ètica de treball dels professionals del club i van pujar a l'estrada, en nom de tots, la cap de màrqueting, Clàudia Fresno, i el cap de premsa, Damià Badia.

Arnau va tancar la intervenció recordant que "tot xerrant amb un amic meu em deia que no tanta gent com ens pensàvem segueix el bàsquet i l'equip. Us demano a tots i a totes que col·laborem a ampliar l'afició". Jordi Serracanta, regidor d'Esports, va tancar l'acte: "ara fa un any estrenàvem el president, el tècnic i el capità. Avui els tenim tots tres, per tant hi ha projecte i hi ha continuïtat. L'autoestima de molts manresans depèn del que passi al Congost". Sarsa Bages va cedir els cotxes als jugadors i les cheerleaders van posar el colofó.