La Lliga Catalana ACB tindrà la seva primera estada a Andorra en la fase final de la 37a edició. I serà al país dels Pirineus on el Bàsquet Manresa intentarà trencar la sèrie de derrotes en les semifinals del torneig organitzat per la Federació Catalana que duren des de l'any 2000, quan va derrotar el Joventut a Badalona i va acabar cedint en la final contra el Barça, on un jovenet Pau Gasol començava a brillar. El conjunt d'Ibon Navarro haurà de batre l'amfitrió Andorra per entrar al partit decisiu del dijous dia 29, a partir de les 21 h. El Manresa té dos títols en el seu palmarès, els guanyats el 1997 i el 1999. El Barça és l'equip amb més títols, un total de 19, dels quals set són consecutius en les últimes edicions.

Ahir es van presentar, amb un acte a l'Hotel Catalonia Barcelona, les cinc lligues catalanes que són les d'ACB. Lliga Femenina, LF-2, la LEB i l'EBA. Gerard Figueras, que és el secretari general de l'Esport de la Generalitat, va destacar "que el bàsquet ens representa i, en els recents Jocs Olímpcis de Rio, en els equips estatals que han aconseguit medalles -i tant en les categories masculina com femenina- hi hem tingut molts catalans". Pel que fa al president de la federació, Joan Fa, va destacar "la vitalitat que té el torneig" i va expressar el desig que "el 2017 puguem gaudir de la disputa de Lligues Nacionals de Catalunya del tot oficials". Pel que fa al Cadí la Seu, conjunt de Lliga Femenina, hi va ser Pere Porta, el president de l'AE Sedis Bàsquet. En la categoria ACB, Jaume Arnau, el president del Bàsquet Manresa, va ser el representant del club del Nou Congost.

Avui, torn de la lliga Endesa

Si ahir es presentava a Barcelona la Lliga Catalana, aquest dimarts al matí és l'ACB, a Madrid, la que fa el seu acte protocolari. L'auditori de la seu d'Endesa serà el marc de la cerimònia en la qual el Manresa és representat pel seu jugador Pere Tomàs. Serà a partir de les 11.30 h i en aquesta ocasió hi ha dos presentadors escollits: el periodista Antonio Lobato (conegut pels seus anys seguint el mundial de la F-1) i l'humorista Goyo Jiménez. Cada equip tindrà la presència durant la presentació d'un personatge que és popular en àmbits culturals o de diferents modalitats esportives, i que en sigui seguidor. En el cas del Manresa serà Ander Mirambell, olímpic en dos Jocs d'Hivern en l'especialitat de skeleton.

A banda de Pere Tomàs pel que fa a l'ICL, els 16 altres equips de la Lliga Endesa tindran els següents jugadors-ambaixadors: Rodrigue Beaubois (Baskonia), Sergi Vidal (Divina S. Joventut), Tomàs Bellàs (CAI), Àlex Mumbrú (Dominion), Víctor Claver (Barça Lassa), Facu Campazzo (UCAM Múrcia), Javi Beirán (Iberostar), Pablo Aguilar (Gran Canària), Nikola Radicevic (Betis Energia Plus), Gustavo Ayón (Reial Madrid), Bojan Dubljevic (València Basket), Artem Pustovyi (Rio Natura Monbus), Thanasis Antetokounmpo (Andorra), Carlos Cabezas (Montakit Fuenlabrada), Jaime Fernández (Estudiantes) i Nemanja Nedovic (Unicaja).