Tot estava preparat per tenir el MoraBanc Andorra en la final de la Lliga Catalana, l´equip amfitrió. Però l´ICL Manresa ho va evitar, en una sorpresa només relativa. Els d´Ibon Navarro van mostrar una consistència, un joc en equip i una decisió en les jugades definitives que ja han mostrat durant altres moments de la pretemporada.

Scott Suggs i Patrik Auda van ser els jugadors decisius; el primer va fer triples fonamentals per arribar a un desenllaç renyit. I l´ala-pivot txec va posar el 71-73 en el darrer minut que portava molts nervis al MoraBanc. Nacho Martín errava un tir lliure i, encara que amb un ensurt quan el base Cvetkovic va ser a punt de perdre la pilota, els manresans van treure una falta i els tirs lliures d´Auda van anar a dins (72-75) a manca de 8 segons. No va entrar el triple local de Schreiner, i Cvetkovic confirmava el triomf a la línia de personal (72-77).

L´ICL va sortir amb el seu cinc teòricament titular, amb Auda en el lloc d´un Trapani encara no al cent per cent. Ambdós equips es mostraven imprecisos però l´ICL era qui tenia les idees una mica més clares, amb Andric guanyant la partida Shermadini i amb Suggs posant el 6-10. El MoraBanc va fer un canvi d´ales, entrant a la pista David Walker i Jelinek, canviant el panorama amb dos triples seguits. Després de temps mort manresà, entrava Cakarun per Andric, i poc després també ho va fer Trapani. L´Andorra s´havia posat al davant però Cakarun va reduir a només 2 punts (19-17) al final del quart.

Belemene va ser la novetat dels manresans quan el joc es reprenia. Andric havia tornat i era una peça clau en l´atac de l´ICL on els triples de Petar Aranitovic no trobaven la cistella. En tot cas, els del Congost aguantaven després de passar un mal moment i Costa encistellava el 26-24 amb una penetració. El base català deixava el lloc a Cvetkovic. El treball sota cistelles de Romaric Belemene era impressionant i els bagencs es van avançar amb els 4 punts seguits de Trapani (26-28). Cvetkovic es carregava ja amb la tercera falta però l´ICL aguantava amb cinc punts seguits de Suggs, (28-33). Des de camp propi, Lluís Costa rubricava el descans (30-36).

Coratge i triples decisius

Amb el mateix cinc de l´inici però amb Costa de base, el Manresa va estar espès en tornar a la pista. La defensa d´Stevic aturava Andric i els andorrans capgiraven (41-38). Ibon Navarro va tornar a donar les regnes a Cvetkovic i l´ICL va saber refer-se agafat de nou a Andric i al talent en el tir de Suggs (41-42, al minu 26). El partit era en un dels moments calents: Nacho Martín i Auda mantenien el freca frec en el marcador i el txec li va treure una falta antiesportiva (49-48) a la seva parella de ball. Montañez sortia als darrers segons del període, deixant ell el 54-51 al lluminós.

El Manresa estava viu i Marijan Cakarun col·locava el 54-55 abans d´una antiesportiva de Cvetkovic, ben aprofitada pels locals (61-55). L´Andorra errava triples, i Andric s´afegia a la lluita per jugar els moments decisius. Un 2+1 de Nacho Martín el responia Auda tot seguit (64-62). Dos triples de Suggs posaven el 67-68 a manca de tan sols 1´49´´ al cronòmetre.

Stevic va anotar dos tirs lliures però un genial Suggs forçava falta i tenia tres llançaments: n´entrava dos (69-70). Shermadini tenia una resposta (71-70) però Patrik Auda va fer un triple frontal, ja al darrer minut, que va ser letal.