La final de Lliga Catalana no va tenir emoció i l´ICL Manresa aquest divendres a la nit va estar lluny del nivell competitiu exhibit contra l´Andorra. Quan els homes de Navarro van anar traient el cap en el partit, el Barça ja dominava de 26 punts i poder capgirar el resultat era una utopia. En tot cas, el balanç global de l´ICL en els dos dies al país dels Pirineus ha estat positiu de cara a un inici de la Lliga Endesa immediat, i molt exigent. S´enfronta en el debut al Barça i després visitarà el Betis i el Múrcia de forma consecutiva.

El Manresa va anar davant només al principi, amb un 2+1 de Pere Tomàs. El Barça responia de forma contundent, amb el parcial de 0-10 que va incloure un parell de triples d´Oleson. En un canvi ja molt habitual, Lluís Costa entrava per dirigir l´equip suplint el serbi Cvetkovic. Un nou triple, anotat ara per Víctor Claver i que situava un 3-13 al marcador, va fer demanar el temps mort a Navarro.

Havien passat només cinc minuts, i a l´ICL va incorporar-se Trapani, qui es va estrenar amb un bàsquet de 6,75. Un apagat Suggs era rellevat per Aranitovic, i Belemene donava descans a Tomàs. L´avantatge per als blaugrana no parava de créixer (6-20), molt superiors a sota de les cistelles, i més encara amb Tomic damunt del parquet, i es va arribar a un resultat de 9-25 en tancar-se el primer període.

Sis minuts sense anotar

El Barça va arribar als 20 punts de marge, i els va superar amb un triple de Vezenkov (9-32). Els manresans no encistellaven des de fora i quan s´acostaven cap a dins trobaven les torres blaugrana que els eren del tot insuperables. Eriksson també va castigar amb el 9-35. Després de 6 minuts a zero, Suggs (amb 7 punts seguits) va poder treure de la sequera l´ICL, que perdia de 22 punts a la mitja part.

Reacció de dignitat

En la tornada dels vestidors, els dos equips van oferir força serietat tot i haver-hi un marcador desnivellat molt favorable al gran favorit. Els d´Ibon Navarro responien més al que ha estat la seva imatge durant les últimes setmanes. I Suggs hi va posar el pebre amb un parell de triples espectaculars per tal de mantenir la diferència (34-55).

Trapani tenia minuts per anar agafant ritme i Cakarun també va contribuir en l´anotació del conjunt bagenc, que també va aconse-guir recuperar la intensitat d´Auda. No acabava de convèncer, en canvi, un Cvetkovic que suposa la principal incògnita del Manresa en vigílies de l´inici de la lliga.

Es va encetar el darrer període perdent de 15 (47-62) i els manresans van posar més duresa en les accions. I amb triple d´Auda, el Manresa encara va ser capaç d´acostar-se més (54-66), a 5 minuts per acabar. Però amb un 2+1 d´Eriksson el Barça es va evitar maldecaps, i el Manresa va acabar perdent només de 14. Tots contents, i diumenge més.