Tot estava preparat per tenir el MoraBanc Andorra en la final de la Lliga Catalana, l'equip amfitrió. Però l'ICL Manresa ho va evitar, en una sorpresa només relativa. Els d'Ibon Navarro van mostrar una consistència, un joc en equip i una decisió en les jugades definitives que ja han mostrat durant altres moments de la pretemporada.

Scott Suggs i Patrik Auda van ser els jugadors decisius; el primer va fer triples fonamentals per arribar a un desenllaç renyit. I l'ala-pivot txec va posar el 71-73 en el darrer minut, que portava molts nervis al MoraBanc. Nacho Martín errava un tir lliure i, encara que amb un ensurt quan el base Cvetkovic va estar a punt de perdre la pilota, els manresans van treure una falta i els tirs lliures d'Auda van anar a dins (72-75) quan mancaven 8 segons. No va entrar el triple local de Schreiner, i Cvetkovic confirmava el triomf a la línia de personal (72-77).

L'ICL va sortir amb el seu cinc teòricament titular, amb Auda en el lloc d'un Trapani encara no al cent per cent. Ambdós equips es mostraven imprecisos però l'ICL era qui tenia les idees una mica més clares, amb Andric guanyant la partida a Shermadini i amb Suggs posant el 6-10. El MoraBanc va fer un canvi d'ales, van entrar a la pista David Walker i Jelinek, canviant el panorama amb dos triples seguits. Després de temps mort manresà, entrava Cakarun per Andric, i poc després també ho va fer Trapani. L'Andorra s'havia posat al davant però Cakarun va reduir a només 2 punts (19-17) al final del quart.

Belemene va ser la novetat dels manresans quan el joc es reprenia. Andric havia tornat i era una peça clau en l'atac de l'ICL, on els triples de Petar Aranitovic no trobaven la cistella. En tot cas, els del Congost aguantaven després de passar un mal moment i Costa encistellava el 26-24 amb una penetració. El base català deixava el lloc a Cvetkovic. El treball sota cistelles de Romaric Belemene era impressionant i els bagencs es van avançar amb els 4 punts seguits de Trapani (26-28). Cvetkovic es carregava amb la tercera falta però l'ICL aguantava amb cinc punts seguits de Suggs, (28-33). Des de camp propi, Lluís Costa rubricava el descans (30-36).

Coratge i triples decisius

Amb el mateix cinc de l'inici però amb Costa de base, el Manresa va estar espès en tornar a la pista. La defensa de Stevic aturava Andric i els andorrans capgiraven (41-38). Ibon Navarro va tornar a donar les regnes a Cvetkovic i l'ICL va saber refer-se agafat de nou a Andric i al talent en el tir de Suggs (41-42, al minut 26). El partit era en un dels moments calents: Nacho Martín i Auda mantenien el frec a frec en el marcador i el txec va treure una falta antiesportiva (49-48) a la seva parella de ball. Montañez sortia als darrers segons del període, i va deixar el 54-51 al lluminós.

El Manresa estava viu i Marijan Cakarun col·locava el 54-55 abans d'una antiesportiva de Cvetkovic, ben aprofitada pels locals (61-55). L'Andorra errava triples, i Andric s'afegia a la lluita per jugar els moments decisius. Un 2+1 de Na-cho Martín el responia Auda tot seguit (64-62). Dos triples de Suggs posaven el 67-68 a tan sols 1'49''.

Stevic va anotar dos tirs lliures però un genial Suggs forçava falta i tenia tres llançaments: n'entrava dos (69-70). Shermadini tenia una resposta (71-70) però Auda va fer un triple frontal, ja al darrer minut.