Era la gran festa del nou Betis de bàsquet, que venia de guanyar en un gran partit l´Estudiantes. Però el Manresa li va amargar la nit en un matx en el qual va anar davant des del principi, ja amb un 0-12 de sortida. Andric, al principi, i en la recta final Auda van brillar molt, però hi va haver molts jugadors de l´equip que van contribuir en una victòria que es va assegurar amb 69-74 al marcador i amb només 54 segons al rellotge. Els tirs lliures de Suggs i Cvetkovic van fer inútils els darrers esforços de Nachbar, i els manresans van vèncer, amb tota la justícia del món (75-80). Una gran alegria per a l´equip i l´afició.

Sense sorpreses en els cinc de sortida d´ambdós equips, Suggs va provar el primer tir dels manresans, que va ser un triple que va picar en el ferro. Pels locals, Zoric errava dos tirs lliures, i un cop de palmell que va fer Andric va ser el 0-2 a favor de l´ICL. El pivot croat va ampliar la diferència amb un 2+1, el del 0-5. El Betis no trobava el camí cap a la cistella manresana i el contracop en esmaixada d´Auda era el 0-7. Amb un triple del txec, Zan Tabak ja no va aguantar més i va demanar temps mort. Amb 3´35´´ de joc, els del Congost dominaven amb un explícit 0-10.

La pressió dels sevillans ara era a tota la pista però l´ICL jugava ben tranquil i Auda col·locava el 0-12. Stojanovski es va incorporar al joc per part dels andalusos, que, per fi, van convertir el primer bàsquet de la nit i va ser de la seva estrella, Bostjan Nachbar, als cinc minuts. Van despertar els del San Pablo: Stojanovski va clavar quatre punts consecutius. El petit Chery i Lluís Costa van agafar les regnes com a bases i el canadenc posava el 8-12, i el que va intentar trencar el ritme del Betis va ser el tècnic de l´ICL, Ibon Navarro. Després del minut, Aranitovic i Andric van aconseguir revifar l´atac manresà (10-16). Va entrar Cakarun per donar repòs a Andric i Suggs tornava a la pista. Els manresans van poder resistir per acabar el primer període amb un 14-18 després d´unacistella d´Auda, el qual ja havia fet 9 punts.

Els manresans resisteixen

El canell de Suggs va col·locar un 14-21 en un principi de quart amb Joe Trapani damunt del parquet. El treball dels manresans a la seva pròpia anella era immens, tot i un 2+1 de Milosevic que acostava els andalusos a cinc punts.

Belemene i Cvetkovic entraven a l´ICL, que tenia un joc ofensiu més espès i menys alegre. Kenny Chery revolucionava el Betis, i va anar fins a sota per deixar el 19-22. Trapania donava oxigen a l´equip bagenc aprofitant dos tirs lliures i Suggs s´hi afegia amb el 21-27, en el seu segon triple.

El Manresa lluitava per evitar la reacció del Betis i la pilota robada per Pere Tomàs suposava el 23-29 quatre minuts abans del descans. Es va reincorporar Luksa Andric, que es va carregar amb la segona falta als pocs segons i va tornar a seure a la banqueta. Cakarun i Auda eren els pivots de l´ICL en la recta final del quart quan els sevillans miraven de tombar el marcador. Cakarun va esgarrapar dos tirs lliures per tal de fer realitat el 25-31, reduït per les cistelles de Radicevic i Triguero, i el Betis es posava a només dos punts de l´ICL Manresa. Joe Trapani va rellevar Cakarun i es va mantenir l´equip del Congost al davant a la mitja part (30-33) amb l´encert de Patrik Auda des de la personal. Un bàsquet en el darrer segon que va fer Belemene va arribar, per ben poc, fora de temps.

Costa i Andric de líders

Els manresans van tornar a jugar amb Costa al timó i Andric obria el marcador de la represa, i també va convertir el 32-37 amb un toc de classe. Auda també sumava però va arribar el primer triple local, l´autor del qual va ser Lockett. Era una lluita molt oberta, i Scott Suggs aguantava l´ICl (37-41) davant de les escomeses dels sevillans. Però la mala notícia era que l´americà ja tenia tres faltes. Nachbar pressionava al màxim amb el 39-41 al qual responia Lluís Costa amb un bàsquet de dos.

L´ICL mostrava un gran nivell de determinació en uns moments de joc crucials i, amb assistències de Luksa Andric a Tomàs, es posava amb un 40-47 (min 27). Lockett va anotar de tres, i Aranitovic de dos per a l´ICL. El serbi de l´ICL també va afinar des de 6,75 amb el 45-52. Cvetkovic i Trapani entraven en la rotació d´Ibon Navarro, i un rebot en atac de Tomàs era d´or (47-54). Es va acabar el tercer quart amb un 49-55 per als bagencs.

El canell de Patrik Auda

Pel Manresa jugaven Cvetkovic, Petar Aranitovic, Pere Tomàs, Joe Trapani i Cakarun en començar el període definitiu. Un segon triple d´Aranitovic augmentava l´avantatge als 10 punts. Però el Betis responia i es posava a cinc amb el 53-58. Cakarun va aportar dos tirs lliures vitals, amb el 53-60 abans que al seu lloc entrés Luksa Andric. Costa tornava a conduir els manresans, que afrontaven els darrers 6 minuts de partit vencent de només 3 punts, per 57-60. El coratge de Trapani va fer possible el 57-62 i Andric s´hi va afegir amb el 59-64.

Cvetkovic i Auda entraven a la pista quan Andric era castigat amb la quarta falta i el Betis se situava a un sol punt (63-64) gràcies a la cistella de Zoric. El triplàs d´Auda va ser fantàstic però els locals no cedien (65-67). De nou l´ala pivot txec, meravellós, va clavar des de fora el 65-70 quan mancaven 3 minuts. Cvetkovic mantenia l´ICL (67-72) amb tirs lliures i ambdós equips van errar sengles triples. Zoric va posar el 69-72 i els àrbitres no van voler assenyalar una falta clara a Suggs però el Betis es va precipitar en atac dos cops i Scott Suggs va col·locar el 69-74, amb el cap ben fred, des de la personal. Tan sols mancaven 52 segons i el triomf ja no s´escaparia.

FITXA:

75 Real Betis Energía Plus | Radicevic 8, Lockett 15, Lorbek, Nachbar 13 i Zoric 8; Sánchez, Triguero 6, Rigo, Cate, Milosevic 5, Stojanovski 12 i Chery 8.

80 ICL Manresa | Cvetkovic 6, Suggs 12, Tomàs 8, Auda 19 i Andric 13; Aranitovic 10, Cakarun 5, Montañez, Trapani 5, Belemene, Costa 2 i Sakho.

Parcials: 14-18, 16-15; 19-22, 26-25.