El Bàsquet Manresa no va ser el de Sevilla, i l'UCAM va deixar clar des dels primers segons que no es deixaria prendre el partit. Davant un equip que enguany jugarà en l'Eurocup, liderat per Campazzo i amb un Benite en estat de gràcia, l'ICL es va fer petit i no va poder agafar el fil en els 30 minuts que li quedaven després d'encaixar un 29-9 esfereïdor. Ibon Navarro diu que espera que els seus homes en treguin conclusions de futur; i la més evident és que, si l'equip no va al cent per cent des del principi, és un conjunt massa assequible en la competició de la lliga Endesa, on remuntar 20 punts en contra no és habitual ni senzill.

Vint a sota, al primer quart

L'ICL va començar el partit amb el seu cinc habitual i l'UCAM hi va oposar Campazzo, Benite, Rojas, Radovic i Marcos Delía. Amb dos triples del brasiler Vitor Benite, els locals es van posar ràpidament al davant. Pere Tomàs, gràcies a un rebot en atac, feia pujar els primers punts manresans. Però l'UCAM va ser un huracà en aquest inici que el Manresa no va poder frenar de cap manera. Benite (3 de 4 des des dels 6,75!) i Delía disparaven més els murcians. Amb 14-4, va arribar el temps mort d'Ibon Navarro; no hi va haver resposta de l'equip de forma immediata. Cvetkovic no va anotar un triple que va provar sol però sí Tomàs, que va aconseguir el 16-7, als cinc minuts de joc.

Els del Congost havien de fer un esforç per connectar-se al partit per evitar quedar despenjats ja al primer moment. L'esmaixada a càrrec d'Andric va semblar que era una pujada d'adrenalina però, de seguida, Billy Baron castigava amb el 21-7, en el cinquè triple anotat pels d'Óscar Quintana. L'ICL tenia ara en pista Costa i Aranitovic, i no hi havia canvi de panorama. Més aviat tot empitjorava, amb un 25-7 que feia por a manca de dos minuts per al final del quart. Trapani entrava a la pista per l'ICL, que perdia de 20 (29-9), després del contracop que va culminar Campazzo, al final del primer període.

Delía havia fet un marcatge de categoria a un Andric massa gris i la seva posició l'ocupava al segon període Cakarun. L'ICL provava de tenir continuïtat, d'almenys poder sumar en atac, i ho aconseguia en encistellar Trapani i Aranitovic, i es va incorporar al joc Belemene. Es va poder reduir, ni que fos d'una forma mínima, la gran diferència en contra (31-15, min 14).

Va tornar la que podríem dir que és la columna vertebral (Cvetkovic, Suggs, Andric), tot esperant que els tres aportessin més. El Múrcia ja no estava tan fi en els llançaments i Trapani va posar un 34-21 que era esperançador. Quintana donava el comandament en la pista a Pedro Llompart però no millorava gens ni mica l'encert murcià. No ho va saber aprofitar l'ICL, que tampoc no va anotar en els següents dos minuts, i fins i tot Belemene (amb el seu anhel) va treure de dins un tir de Cvetkovic que entrava. Pere Tomàs va entrar per l'africà i, poc després, Andric assolia el 34-23. Els locals es van despertar en els dos darrers minuts abans del descans després d'un triple del pivot Vitor Faverani (39-23).

La resposta va ser de Suggs, amb una cistella de dos. Una rigorosa antiesportiva que es va assenyalar a Cvetkovic ajudava l'UCAM a arribar al descans amb un confortable 43-27. L'ICL havia millorat però havia de canviar per poder remuntar, i molt. I hi havia una dada diferencial: el 7/16 en els triples locals contrastava amb el pobre 1/12 manresà.

L'ICL no frena Benite

En el cinc de la represa, el tècnic de l'ICL introduïa novetats, amb Joe Trapani i Belemene. El partit era, en aquesta fase, un intercanvi de cistelles, amb Scott Suggs com el més entonat del Manresa. En tot cas, no hi havia apropament en el marcador, i l'UCAM mantenia una còmoda diferència (51-35).

Per aixecar més els ànims dels aficionats locals, molt sorollosos, Benite va castigar amb el seu quart triple i l'UCAM agafava la màxima renda, de 21 punts (56-35, min 26). Ibon Navarro va canviar tres de les peces que tenia en pista, i donava pas a Lluís Costa, Auda i Tomàs. El mallorquí feia, des de la cantonada, el bàsquet triple del 56-38. Però va ser una flor que no va fer estiu i el Manresa perdia de 22 punts, amb un Benite que era l'estrella del matí i que clavava el seu cinquè triple per fer el 64-42 que reflectia l'efectivitat d'uns i altres.

Manca de continuïtat

Els últims deu minuts no eren en absolut fàcils de jugar per a un ICL despenjat i amb la moral tocada. La parella Auda i Trapani eren ara els pivots, amb el suport de Tomàs i els exteriors Costa i Aranitovic. L'UCAM aconseguia un +25 (70-45) abans de l'ensurt de Rojas, que es va lesionar en la lluita per un rebot. L'ICL, sense continuïtat en un joc d'atac que ahir no va ser gens fluid, no retallava. Almenys en defensa es veia seriositat per evitar que fos més gran la desfeta.

Patrik Auda va posar el 70-50 en el marcador amb un triple i quan faltaven 5'45'' per tancar el matx. Aranitovic també encertava des de fora i el Manresa es beneficiava del descans que el Múrcia donava al seu llançador Vitor Benite. Però els de l'UCAM, amb Martynas Pocius com a revulsiu, van encadenar un 6-0. Amb 76-55 i tres minuts i mig per al final, van tornar Suggs, Andric i Belemene. Costa no encertava els seus intents des del perímetre i l'UCAM tenia unes acaballes de partit ben plàcides.

Trapani sí que encertava des de 6,75 però era una anècdota en l'alçada de partit que estaven, com ho van ser l'entrada de Montañez (els seus primers minuts de la temporada) i del vinculat Jordan Sakho, que va debutar a la lliga. La derrota final de 24 punts va ser ahir justa i merescuda.