Gairebé totes les desgràcies es van ajuntar aquest diumenge a la nit per consumar una dolorosa derrota al Congost, que és la segona de la temporada. I és que amb 69-67, quan faltaven 2 segons per acabar un partit d´un gran desgast, i amb tirs lliures de Patrik Auda (1/2) i Cvetkovic (2/2), el base visitant Mickey McConnell es va esmunyir del serbi i va entrar fins a sota per empatar i forçar la pròrroga, ja que el tir molt tapat de Suggs no va entrar.

Pere Tomàs ja s´havia lesionat i els 5 minuts de més van ser un malson per a l´ICL. Amb 74-73, els àrbitres xiulaven passes a Suggs. Cvetkovic, el millor de l´equip però molt cansat, perdia la pilota amb 76-77 i tot seguit els col·legiats assenyalaven falta en atac a Aranitovic, que ho era. En tot cas, Martín Bertran i els seus dos companys no van ajudar gens ni mica: amb 78-80 i 13 segons per endavant. Costa va robar una pilota clara i van assenyalar la personal que era la condemna.

L´ICL va sortir amb el cinc que li és habitual en l´inici de lliga i, per part del conjunt gallec, quedava a la banqueta Rosco Allen i el seu tècnic Moncho Fernández va fer una aposta pels 218 centímetres de Pustovyi. Una assistència que va donar Cvetkovic a Auda obria el marcador i el base serbi posava el 4-0 als dos minuts de joc. Pel que fa a la defensa, els manresans es mostraven intensos i, després de tenir algunes badades a l´inici, en el rebot milloraven. No ampliaven el marge perquè en els tirs de fora no afinaven prou. Pustovyi va ser qui va anotar la primera cistella dels visitants i, al minut 4, hi havia un paupèrrim 4-2 en el marcador.

Es va afegir al partit Allen i, per als manresans, Lluís Costa era el qui prenia el timó. El ferro escopia (0 de 4) els triples locals i el treball de Pere Tomàs era el que feia pujar el 6-2. Joe Trapani va rellevar Auda, que va cometre la primera falta quan feia dos segons que era a pista. Un Suggs amb les idees en atac molt poc clares va deixar el lloc a Aranitovic, en uns moments molt imprecisos per les dues bandes i decisions arbitrals que també es van encomanar del desconcert a la pista. Andric errava 2 tirs lliures, abans de ser substituït per Marjan Cakarun.

El lituà Dulkys debutava en l´Obradoiro amb el triple que va posar el 6-7, i Allen ampliava a cinc el marge dels de Santiago (6-11) quan faltava un minut per acabar el quart. Ibon Navarro va fer tornar Auda i Suggs per buscar els punts que no arribaven. La cistella la va acabar convertint Cakarun, però altre cop Allen i Perchacel encistellaven per enlairar els forasters fins a un 8-16. Encara sort que, al darrer segon, Suggs es va aixecar per clavar el triple del 11-16, un bri d´esperança.

Reacció i parcial de 0-9

L´ICL Manresa va engegar el segon capítol amb Cvetkovic dirigint, i un triple d´Aranitovic i la cistella de dos de Cakarun el van acostar a només dos punts (16-18). L´equip vermell s´agafava a una ratxa d´encert de Cakarun per no perdre de vista el Rio Natura, que era més vertical en els seus atacs. El segon triple de Suggs posava el 21-22, però també des de fora responia Whittington. Belemene era en joc per als manresans, i Cakarun (amb 8 punts) esdevenia l´anotador més fiable dels del Congost, però ja tenia dues faltes i Luksa Andric havia de rellevar-lo quan en el lluminós hi havia un 23-25 (min 16).

Cvetkovic afinava amb un tir de perímetre i el Manresa tornava a anar al davant. Llàstima que un nou intent de Scott Suggs no entrés, però el base serbi, amb la mà ben calenta, ho va arreglar (29-25). Després del minut demanat per Moncho Fernández, Dulkys feia el seu segon triple, però la ratxa que tenia Cvetkovic era millor i els d´Ibon Navarro es posaven amb un 32-28. Andric badava en una falta a Pustovyi després de cistella; tot i que el pivot visitant errava en el seu tir lliure, ell mateix agafava el rebot i encistellava el 32-32.

En una sola jugada, s´havia esvaït el curt avantatge local i Andric tenia tres faltes personals. L´Obradoiro es va escapar amb un 32-37 impulsat pel triple de Matulionis. Un parcial de 0-9 en dos minuts havia deixat en no-res l´esforç manresà.

Ningú no s´escapa

A la represa, Cakarun tornava a ser el pivot del Manresa. Una cistella seva, més les de Suggs i Tomàs van situar el 38-39. El partidàs de Cakarun continuava per posar el 40-39 amb una esmaixada. Però mancava continuïtat a l´ICL, que no aconseguia obrir forat i el frec a frec es mantenia. Tornava Costa a la pista i Pere Tomàs col·locava el 45-47 (min 27), però els locals ara deixaven massa passadissos en defensa. El canell d´Aranitovic va donar empenta, i dos triples seus van fer possible el 51-49 al darrer minut del tercer quart, que va cloure amb aquest avantatge mínim.

L´ICL obria amb massa por el darrer període i no va fer cap bàsquet en els primers 4 atacs; el Rio Natura posava un perillós 51-55. Navarro donava altra vegada el lideratge a pista a Cvetkovic i també tornava a jugar Andric.

Trapani i Cvetkovic empataven (55-55) quan faltaven 5´50´´ i tot encara s´havia de decidir. El base serbi del Manresa assumia responsabilitats i el seu quart triple donava oxigen als del Congost, que recuperaven Suggs al tram final. Andric, en la seva primera cistella de la nit, va posar el 60-57. Encara que Shayne Whittington va respondre de tres, de nou Andric s´esmunyia per fer pujar el 62-60.

Quedaven 3´13´´ quan Bendzius va fer un dolorós 62-63, just quan Tomàs, suplert per Aranitovic, es va lesionar el turmell. Andric continuava sent un filó per al Manresa. Els rivals van fallar un triple, i Suggs feia el 66-63. Amb 2´12´´ per jugar, McConnelly errava un tir lliure (66-64), i Wittinghton va fer el triple del 66-67 quan faltava un minut que no evitaria la pròrroga.