Un partit molt ple d'atractius és el que es podrà veure aquesta nit al Nou Congost. En primer terme, per començar a descobrir quina és la cara de l'ICL Manresa com a local. Es va perdre contra el Barça per un marge de sis punts, però avui al davant hi ha un rival necessitat de triomfs i que, teòricament, és d'un nivell similar al dels manresans. S'ha de veure la resposta dels jugadors d'Ibon Navarro i també comprovar les qualitats d'alguns dels visitants dirigits per Moncho Fernández a l'Obradoiro. Hi haurà l'hongarès Rosco Allen, que ve amb una gran fama, i el pivot Whittington ha brillat en les primeres jornades pel poder en els rebots. El Rio Natura Monbus té jugadors d'una gran envergadura física, i s'ha d'esperar que Tomàs i Belemene es puguin afegir en la lluita oberta sota els taulers. En l'equip gallec hi ha una perla de tan sols 19 anys, que és Santi Yusta.

Ibon Navarro ha exposat que "volem jugar millor de com vam fer-ho a Múrcia, un partit que no ens va deixar gens contents. Volem estar com a Sevilla, i jugant a casa sí que aspirem a poder disposar d'un plus d'energia i encert. Crec que els aficionats ens ajudaran a competir contra un equip que és molt gran, amb homes que tenen una mida considerable. És un adversari complicat, amb uns elements polivalents i uns pivots que són uns grans llançadors, i amb una projecció brutal".

El lituà Deividas Dulkis és una incorporació d'última hora a les files de l'Obradoiro, i caldrà veure si jugarà poc o molt al Congost. El tècnic manresà raona que "serà un home que cobrirà la baixa que ha deixat el lesionat Corbacho, i no sé si Moncho Fernández voldrà que entri molt ràpid o si s'esperarà. Veig que l'equip, en aquest curs, no té una càrrega tàctica tan grossa com en altres anys. És un jugador molt atlètic, fort, i que és un excel·lent llançador, molt ràpid".

De l'Obradoiro, Navarro en diu que "ha canviat peces, i a les posicions de pivots ha guanyat talent. Vénen amb tres derrotes en tres partits, però l'any passat ens va guanyar al Congost amb la ratxa de deu partits perduts que portaven. En aquests moments és un equip en plena formació i la lesió que han tingut de Corbacho segur que els ha afectat. Nosaltres volem fer un bon partit a casa perquè la nostra afició, que està molt il·lusionada, es pugui sentir identificada. Això no vol dir pas que guanyarem segur, però sí que donarem el 100 % a la pista".

Sobre la pressió de jugar a casa manifesta que "esperem que no hi sigui, l'any passat sí que vam patir una mica no estar a l'alçada del que és conegut com l'esperit del Nou Congost. Vam tenir ansietat i crec que l'equip ara és més madur".