El Bàsquet Manresa comença la setmana que el conduirà cap a un partit enfront del Joventut que, al club del Congost, es considera de gran rellevància. Només s'han disputat quatre partits però la situació dels dos equips i el calendari posterior que espera a l'ICL fan que el matx contra la Penya pugui marcar molt aquest inici de temporada. Perquè la victòria donaria un respir, posaria l'equip manresà amb un balanç de 2-3 i giraria full de la darrera relliscada a casa amb l'Obradoiro. En canvi, perdre enfonsaria l'equip en els darrers llocs tot just abans d'afrontar una sèrie de partits amb adversaris molt forts.

L'equip de Navarro té dos dubtes per qüestions físiques, com ha informat el club. Pere Tomàs es va lesionar el turmell esquerre en el partit contra el Rio Natura, i la reincorporació depèn de la seva evolució. La molèstia que té Lluís Costa entre l'esquena i l'abdomen pel múscul psoes és també una incògnita pel que fa al temps de recuperació. Sembla des del club que si hi ha la possiblitat de fitxar algun jugador que pugui aportar (hi ha pendent encara per cobrir una de les dues fitxes d'extracomunitaris), es tiraria endavant. Per tant, no és gens descartable que l'ICL pugui anunciar una incorporació en les properes hores o dies, amb temps per debutar contra el Joventut, diumenge al Congost.

Pel que fa al calendari que té el Bàsquet Manresa després d'aquest partit amb la Penya, és complicat, amb tres partits a fora i només un a casa. L'ICL visitarà Vitòria el dia 6 de novembre, després tocarà rebre l'Andorra de Peñarroya. Dos desplaçaments consecutius són els que vénen després, a les pistes del Madrid i Dominion Bilbao.

D'altra banda, avui el Bàsquet Manresa també participarà en el comiat de qui va ser el seu delegat de pista durant molts anys, Josep Cerdán, mort als 89 anys. A les 12 del migdia, a la sala Montserrat de la funerària Fontanova.