Després de la important victòria de dijous a l'Eurolliga a la complicada pista del Maccabi de Tel Aviv, el Barça de Giorgos Bartzokas tenia una dura prova contra el Reial Madrid al Palau que va saber solucionar amb solvència. L'equip es presentava al matx amb només 8 jugadors disponibles del primer equip per les baixes dels lesionats Doellman, Lawal, Navarro i Claver i amb el nou fitxatge, Holmes, encara sense poder jugar. Rice amb 16 punts i Tomic van treure de polleguera els blancs. El Barça va començar amb molta força. Llull no podia aturar el base americà i Tomic feia el que volia amb Ayón. Perperoglou, Vezenkov i Oleson, aquest en defensa i en atac, també aportaven feina.

El resultat al descans era d'un contundent 49-33 a favor dels catalans davant d'un Palau que xalava de valent. Al tercer quart va mantenir-se la mateixa dinàmica i Laso va decidir que, si volia guanyar, havia d'apujar el nivell defensiu. L'entrada d'homes com Draper, Maciulis o Hunter als darrers deu minuts va donar una altra intensitat als madrilenys contra un Barça que potser va especular massa. Els triples de Carroll i Draper van apropar-los fins als 8 punts quan encara quedaven tres minuts per disputar-se però els locals no van perdre els nervis i van trobar la rèplica de Vezenkov primer i de Koponen després des de més enllà del 6,75 per tornar la tranquil·litat al partit. Al final, una tècnica xiulada a Nocioni per una discussió amb Rice va acabar de sentenciar el matx.