No hi ha manera. Potser encara més que en els partits davant de l'Obradoiro i el Joventut al pavelló del Congost, l'ICL va fer mèrits per obtenir el triomf amb un Andorra que, per moments, va semblar que es despenjava del partit. Però els visitants, tot i l'enorme treball del Manresa i amb homes destacats com Trapani o bé Pere Tomàs, es van enganxar sempre a la lluita i van anotar triples letals.

El desenllaç va tornar a ser un cara o creu, que el Manresa està perdent sempre aquest curs com a local. Manca d'experiència, excés de nervis, precipitacions... No és casualitat, és un problema que el club ha de resoldre. Sense tanta pressió, es visitarà diumenge el RETAbet Bilbao, amb el pronòstic en contra però res per perdre.

Ahir, l'ICL guanyava per 77-71 amb sis minuts per davant, per 82-78 quan en faltaven quatre amb Trapani vestit d'heroi. Suggs posava un 84-80, tot ben encarat, però David Navarro retallava amb 3 tirs lliures i el darrer avantatge era un 87-86, de nou amb bàsquet de Trapani quan faltaven 2'19''.

A partir d'aquí, la bogeria i una guerra de nervis de la qual l'ICL va tornar a sortir derrotat. En els moment de la veritat, Shermadini es va fer gegant (87-88) i Cvetkovic, que havia fet un bon partit, es va encongir. Va errar un llançament de dos i en la següent acció, el seu home, Albicy, aconseguia un 2+1, el del 87-91. El darrer mig minut va ser un rosari de taquicàrdia. Andric posava el 89-91 quan faltaven 27'' i el visitant Walker afegia un punt de tir lliure per als visitants. L'ICL no feia basquet, però en la lluita pel rebot feia falta a un Cvetkovic que no va errar des de la línia de personal, i va fer el 91-92.

Dos triples que no entren

Els 13 segons que faltaven encara van donar per a molt. Jelinek se'n va anar al tir lliure, i en va fallar un de dos (91-93). L'ICL va trobar en una cantonada Trapani, que, molt tapat, va enviar el seu triple, que hauria pogut donar el triomf, molt desviat. L'altra opció, la d'un tir de dos punts o la falta per poder anar a la pròrroga no es va trobar.

I faltava força més per veure. Hi havia 3 segons i 8 dècimes dalt del crono quan Jelinek feia allò més impensable: errar 2 tirs lliures de partit. Després de molta lluita, el rebot era per al Manresa i Tomàs va ser aturat a mitja pista per Jelinek mateix, que va enviar la pilota fora. Repàs de les imatges pels àrbitres, que passen de la dècima que hi havia al rellotge a 8. Treu l'ICL, que troba el seu llançador Suggs, que té temps per provar un triple que queda massa curt. Un cop més l'ICL queda amb la cara de circumstàncies de no rematar el partit a casa.

Un 10-0 va encendre l'ICL

El partit va començar amb triple de Jelinek i els manresans no van encertar en els seus primers atacs. Albicy va posar el 0-6 i va ser Luksa Andric, des de fora, el que va retallar amb el 3-6. Cvetkovic, amb poca confiança, va espifiar una clara penetració. Era Andric qui, de nou, agafava protagonisme amb el 5-9. Però el MoraBanc estava molt efectiu: amb Jelinek i Shermadini va posar el 7-14, als cinc minuts. El txec de l'Andorra ja acumulava tres triples i Lluís Costa entrava per Cvetkovic amb un 9-16 al lluminós. El base català va assistir Andric (que duia 7 punts), que va encistellar l'11-16. Però el joc ofensiu de l'ICL se centrava massa en el croat, i els visitants van començar a tancar les vies d'accés. Per sort, l'entrada de Trapani va ser un estímul i es va estrenar amb el triple del 14-19. La defensa local era de paper, i en atac s'aguantava a batzegades, ara amb el reforç de Trapani.

Per fi va fallar Jelinek de 6,75 i va ser rellevat per David Navarro. Els manresans, amb un triple de Pere Tomàs, retallaven (19-21). I es va acabar el primer quart amb 23-29; hauria pogut ser molt pitjor.

En canvi, un magnífic 10-0 que van impulsar Cvetkovic i un Joe Trapani molt fi va capgirar el resultat fins al 31-29 favorable. La resposta dels visitants l'oferien Shermadini i un afinat David Navarro. Suggs va fer el seu primer triple amb el 44-45 i al descans l'Andorra tornava a dominar (45-49).

Amb 9 amunt es perdona

Amb Cakarun a l'equip, l'ICL es va posar a treballar al tercer quart, tot i que una badada en una passada de Suggs avançava els de l'Andorra per 49-53. El Manresa va tornar a treure petroli d'una acció de darrer segon amb l'esmaixada d'Auda. Trapani i Aranitovic van sortir i l'ICL es va posar a només un punt després d'una cistella de Cvetkovic (53-54, min 24).

El partit estava calent i obert del tot. Una gran assistència de Pere Tomàs va permetre a Cakarun fer el 2+1 que avançava els jugadors del Congost, que es van posar amb 60-56 (min 26) quan Costa i Andric tornaven a la pista.

L'Andorra estava desencertat i era el moment de l'ICL. Trapani va fer pujar el 62-56. Aranitovic no va encertar dos tirs triples que haurien fet més gran la diferència, però sí que va encertar a la tercera (65-56). Els locals havien clavat un parcial de 12-0 que van trencar David Walker i Burjanadze també des del perímetre (65-62). Al darrer minut del quart, Walker mateix clavava el 65-65. Increïble, 3 triples seguits en contra en 45 segons. Es va tancar el període amb un mínim 66-67 en contra, però l'ICL havia perdut la seva ocasió.

Montañez va començar com a base al darrer quart i Andric no va estar fi, amb la pèrdua d'una pilota. Trapani ho va arreglar amb 5 punts seguits (71-69). Un altre cop, l'ICL s'avançava, quan tornava Cvetkovic. Andric es treia l'espina amb un 2+1 molt oportú quan faltaven 7 minuts (74-71). Amb el segon triple de Suggs, el del 77-71, l'ICL tornava a tenir-ho bé, però el desenllaç va ser cruel.