El València Bàsket va firmar ahir una brillant victòria contra un Baskonia que sempre va anar a remolc i que, tot i que al darrer quart va aconseguir empatar, no va culminar la reacció, ja que el santpedorenc Rafa Martínez va guiar els valencians i Antoine Diot va posar la cirereta al seu partidàs. L'equip basc va patir per seguir el ritme dels locals tot i que Shane Larkin va estar a punt de conduir-los al triomf però els seus punts no van ser suficients.

El partit va començar amb molta intensitat per totes dues bandes. Les defenses superaven els atacs i al València només li funcionava el bloqueig directe entre Diot i Kravtsov i al Baskonia, les jugades del francès Tillie. L'entrada del català Vives va tensar el joc i final del primer quart els locals guanyaven per un punt (17-16).

Al segon quart Diot va començar a imposar el seu ritme i un triple seu sobre la botzina de la mitja part deixava el resultat de 41-32 al descans. El tercer quart va començar amb un Larkin encertat i el Baskonia s'apropava a dos punts (44-42 minut 24). Oriola i Sastre van fer despertar els locals però quatre tirs lliures anotats per Blazic i un triple de Voigtmann situaven el 73-73 set minuts abans de la finalització del duel.

Quan pitjor pintaven les coses pels locals va arribar el moment del santpedorenc Rafa Martínez, va va agafar la responsabilitat anotant dos triples que van ser determinants. Al final del partit va ser altre cop la inspiració del francès Diot la que va assegurar el triomf.