Com a cuer de la lliga Endesa, amb una sola victòria en 9 jornades i 7 derrotes consecutives, l'ICL rebrà aquest diumenge (19 hores) l'Unicaja en el retorn de Dejan Musli al Congost. L'entrenador ibon Navarro té "confiança" en que l'equip sigui competitiu i pugui trencar els pronòstics davant un dels equips més poderosos de la lliga "en un partit difcíl en el qual hem de saber tenir opcions per competir. No ens podem enfonsar i hem de continuar endavant magrat totes les dificultats".

Els problemes s'acumulen en el Bàsquet Manresa que ha perdut per sis setmanes l'ala pivot txec Patrik Auda per una lesió al turmell, i que té a Sèrbia el seu base titular, Aleksandar Cvetkovic, de consulta amb els metges que li van operar un genoll esquerre que està sent un maldecap per al jugador i el Manresa. A més, en la roda de premsa d'aquest divendres a la tarda, l'entrenador Ibon Navarro ha informat que Luksa Andric ha estat sancionat amb una multa "com està estipulat en les normes de règim interior del club" per la seva expulsió de l'entrenament en discutir amb el tècnic quan repassaven el video del partit a Madrid.

Brion Rush continuarà a l'equip i jugarà el partit contra l'Unicaja. Ibon Navarro ha manifestat que la seva vinculació anirà "de setmana en setmana. Físicament no està encara al seu millor nivell, però té voluntat d'ajudar. Romaric Belemene actuarà de quatre atesa la baixa que tenim d'Auda. Com se sap estem pendents del mercat i tenim oberta la possibilitat que arribi un jugador extracomunitari, amb passaport americà, si es presenta l'ocasió. És complicat però si trobessim un quatre comunitari que ens pogués ajudar ho estudiaríem però no tenim el potencial d'altres clubs. Segurament és més prioritari portar un exterior, un base o un escorta, sobretot depenent del que passi amb Cvetkovic".

Sobre Aleksandar Cvetkovic i el serial de la seva lesió, Ibon Navarro ha explicat que "aqui se li va donar un diagnòstic sobre el seu genoll i ha volgut anar a Belgrad i a Novisad i els metges que el van operar per tenir una segona opinió, que ha estat la mateixa que li van donar els doctors d'aqui. Tots coincideixen en els plaços, d'unes tres setmanes més de baixa, si es que pot tornar a jugar. Però sense garantia de res, és una qüesitó de dolor. També hi té molt a veure el cap, que ell estigui tranquil; que encara que tingui dolor pugui jugar. No sé què passarà, anem dia a a dia".

Cvetkovic va iniciar la pretemporada a mig gas i des del club es va adduir que físicament no estava al cent per cent, i havia arribat amb una mica de sobrepès. Qüestionat des del principi de lliga, quan estava pujant el seu nivell va haver de jugar menys i Navarro va informar que patia als genolls una condropatia crònica especialment dolorosa en l'esquerre. Aquest divendres el club i l'entrenador van confirmar que Cvetkovic ha anat a Sèrbia per fer una consulta amb els metges que havien operat aquest genoll esquerre.

Preguntat per l'incident de dimarts passat amb Andric, Ibon Navarro va respondre que "això, en la meva opinió, més que una notícia és una xafarderia. Són coses que passen els equips, Aquest diumenge vindrà un jugador que estava aqui la temporada passada i amb el qual vaig discutir moltes vegades, i algun dia també se'n va anar a casa. I no és Juanjo García. Són coses que passen als entrenaments, estan regulades pel nostre règim interior, i estan sancionades. No és una cosa excepcional, i ell també ha estat sancionat com correspon. Veurem com evoluciona ell, hi ha jugadors que reaccionen i altres que no. Però és una polèmica que no ajuda ni al jugador ni a l'equip. A totes les empreses hi ha discusions, i es prenen mesures, no passa res. El que haurem de fer, i sóc el primer al qual li sap greu, serà fer a porta tancada els entrenaments".