El Bàsquet Manresa provarà avui de desdir tot el pessimisme contra un oponent superior com l'Unicaja. I ho farà immers en una temporada iniciada amb mal peu i que ha continuat pitjor, i que ha deixat l'equip en el darrer lloc i amb una sola victòria. S'han perdut partits a casa per la mínima d'aquells que no s'han d'escapar, el base titular és a Sèrbia amb uns genolls tocats que ja no van arribar prou bé a Manresa, Auda està lesionat per 5 setmanes més i tothom (també el tècnic Navarro) espera que el pivor Luksa Andric es posi les piles i deixi de fer faltes. I ajudaria que Scott Suggs (amb el 22% en triples) elevés el percentatge d'encert. Mentre hom espera que arribin els reforços necessaris, els aficionars tornaran a omplir avui el Nou Congost amb la paciència digna del monument que s'ha de posar davant del pavelló des de fa dos anys.

Els jugadors manresans, amb més o menys talent, hi han de tornar a posar el coll i el cor per trencar un pronòstic advers.

Navarro ha declarat sobre el rival, l'Unicaja, que «és sòlid al dar-rere, però aquesta temporada ha fet un pas endavant, més valent i més atractiu en el joc. Té una línia exterior explosiva, amb jugadors que són autèntics dimonis, amb quatre o cinc homes per damunt del 40% en tirs de tres punts. I dins no descobrirem del que és capaç Musli, ben acompanyat per pivots que donen un registre més atlètic com Ndiaye i Okouo i un Carlos Suárez que és molt versàtil. És el millor equip a la lliga en rebot ofensiu i serà un partit difícil però crec que nosaltres també tenim les nostres armes per competir, les hem d'esprémer al cent per cent». Brion Rush continuarà a l'equip mentre no arribi cap reforç d'un altre base o un escorta i Belemene jugarà minuts com a quatre per suplir el lesionat Auda.

El Manresa torna a tenir el repte de guanyar com a local i Navarro manifesta que «ens hem d'aïllar de les sensacions negatives i estar centrats en el nostre treball. Tots els cops que rebem ens posen a prova però ara ens hem d'aixecar. El Congost segur que ens ajudarà com en els tres últims partits»