Al fons de la classificació i amb les sensacions gens positives que transmet l'equip, l'ICL no es dóna per vençut en els seus intents de dur un o dos jugadors nous abans que es jugui el proper partit, el de diumenge a Fuenlabrada. Amb una sola victòria, el cuer Manresa se les haurà amb el penúltim de la classificació, un Montakit que té 3 partits guanyats, el mateixos que el Joventut, el Betis Energia Plus i l'UCAM Múrcia. L'ICL, en cas de victòria, escurçaria marges abans de rebre al Nou Congost el Gran Canària i l' Estudiantes.

El Bàsquet Manresa fa dies que pentina el mercat per aconseguir reforços i la nova derrota davant de l'Unicaja (70-89) ha agreujat la delicada situació i l'emergència de disposar de reforços. Poden ser un o dos jugadors els que, en l'escenari ideal, arribin al pavelló del Congost. La posició de base és la més precària. Els problemes al genoll esquerre del director de joc titular, Aleksandar Cvetkovic, van comportar que l'americà Brion Rush allargués la seva vinculació amb l'ICL una setmana més i que jugués un total de catorze minuts contra l'Unicaja, partit en què Montañez també es va encarregar de baixar la pilota. Lluís Costa, un novell a l'ACB (hi ha disputat tan sols 20 partits), és qui més minuts va ser en pista, amb 23. A final de setmana, Cvetkovic ha de tornar de Sèrbia i avaluar com es troba físicament. Haver de dependre de Cvetkovic i les seves sensacions és una penyora que no hauria de ser un fre en un moment tan delicat.

Però el Manresa treballa en la direcció d'incorporar un pivot, un quatre i mig o similar, atès com es troba actualment l'equip amb els seus interiors. Els condicionants que hi ha són la lesió d'Auda, que en té per cinc setmanes més, i un rendiment de Luksa Andric que no és cap garantia. Diumenge no es va autoeliminar amb les faltes però els seus primers bàsquets al final van ser foc d'encenalls i es va anar diluint. La reacció que Ibon Navarro li exigia es fa esperar i hi ha el dubte de si arribarà o no.

El Manresa està disposat a fer un esforç econòmic, el club assegura que la despesa extra ja està aprovada però no es troben els homes que encaixin en qualitat i en preu, i no es vol fitxar per fitxar.

Fitxatges dels darrers anys

L'actual és la cinquena campanya consecutiva que el Manresa és als llocs de cua, una dinàmica general del club de la qual no hi ha manera de sortir tot i els canvis radicals de plantilles que hi ha cada estiu; potser precisament la manca de continuïtat és una de les causes del que passa.

El 2013, i després de 10 partits, La Bruixa d'Or tenia idèntic balanç d'1-9, i amb les lesions que van tenir Javi Rodríguez i Charles Ramsdell (el mateix dia durant un entrenament) es rebia el cop de gràcia, i va acabar la temporada com a cuer i salvat als despatxos.

Borja Comenge, el 2013, va fer un millor inici (3-7) però en la segona volta el Manresa també es va enfonsar, l'entrenador lleidatà va ser substituït i l'equip va acabar el penúltim, salvat altra vegada per la campana administrativa.

En la desena jornada de la lliga 2014-15 el Manresa era cuer de l'ACB amb el mateix 1-9 de l'actualitat. Pedro Martínez era l'entrenador i el club va fitxar més que mai i a partir d'aquell moment fins al final van arribar molts jugadors, Mario Little, DJ Seeley i Alfonso Sánchez, que es van afegir a altres que havien aterrat amb la lliga ja iniciada, Davin White, Isaac Fotu, Sakic i Rizvic. La temporada passada es van incorporar a la recta final de lliga Je'kel Foster, Auda i Jaramaz. Abans ho havia fet Milos Milisavljevic, que es va lesionar.