«Pot guanyar un partit ell sol», va dir Ibon Navarro sobre l'actuació de Marko Popovic, el botxí de l'ICL Manresa diumenge al Nou Congost. L'escorta croat va signar el seu millor partit de la temporada, amb 30 punts i 25 de valoració. En especial, Popovic va tenir 7 minuts de bogeria finals en què va anotar 19 punts letals per als manresans.

Però, és habitual que un rival de l'ICL Manresa faci el partit de la seva vida contra els bagencs? En general, els aficionats pessimistes (de qualsevol equip) acostumen a pensar abans de jugar que sempre hi haurà un rival que ho farà millor que mai. I en el cas del Bàsquet Manresa, els qui ho pensin tindran una part de raó.

Mirant les dades de tots els partits disputats fins ara, l'ICL és l'equip de la lliga Endesa que més cops ha vist com el jugador rival amb més valoració feia a més el seu millor partit de la temporada. És a dir, que sumant tots els aspectes estadístics positius i negatius, se'l podia considerar el seu botxí (amb més de 20 de valoració). I aquesta gran actuació, a més, és la millor que ha tingut en tot el curs. És el cas de Marko Popovic i de 9 jugadors més.

La resta de jugadors tocats per una vareta màgica davant el Manresa han estat Albert Sàbat (Joventut), Àlex Mumbrú (Bilbao), Sergi Llull (Reial Madrid), Ivan Paunic i Marko Popovic (Fuenlabrada), Kyle Kuric i Pablo Aguilar (Gran Canària), Henk Norel (Saragossa), Will Thomas (València) i Rasid Mahalbasic (Betis).

Alguns equips rivals, com el Fuenlabrada i el Gran Canària, han vist com jugadors seus signaven el partit de l'any a la primera volta i a la segona. Una ganga. I de totes aquestes grans actuacions, només una ha acabat amb victòria de l'ICL: davant el Betis. La resta de vegades que un rival ha protagonitzat una actuació inèdita, s'ha emportat la victòria.

Què han fet els rivals?

Per sota de l'ICL hi ha el Betis, un equip en plena mala ratxa de resultats i que s'acosta perillosament a la part baixa de la classificació. El conjunt sevillà ha vist com fins a 9 rivals signaven el seu millor partit del curs. Però aquestes grans actuacions només es traduïen en 6 derrotes.

El Fuenlabrada, que viu a la zona tranquil·la, encara més després guanyar diumenge, també ha rebut 9 grans partits, però n'ha guanyat dos, un d'ells el de diumenge: el conjunt madrileny va ser víctima (amb final feliç) del millor partit de la temporada d'Aleksandar Cvetkovic.

Els dos equips que són per sobre dels manresans a la classificació, Obradoiro i Joventut, han vist com un rival els passava per sobre en 7 ocasions. En el cas dels badalonins, aconseguien sumar dues victòries: contra el València malgrat un gran partit de Kravtsov, i precisament contra l'ICL Manresa, tot i els 25 de valoració de Joe Trapani. L'Obradoiro, per la seva part, només ha guanyat un d'aquests 7 partits, contra el Múrcia. Un duel en què el brasiler Vitor Benite va fer 30 de valoració.

Entre les sorpreses d'aquesta classificació de grans partits rebuts hi ha el Reial Madrid: fins a 7 grans actuacions en contra, de les quals n'ha guanyat cinc. Tot i que els millors percentatges de victòries pertanyen a líder Iberostar Tenerife (5 de 5) i al València Basket (5 a 4). Tres equips contra els quals es demostra que més d'un jugador ha d'estar molt encertat per guanyar. Amb un de sol no n'hi ha prou. A la part baixa de la taula trobem el Barça, amb només tres millors partits de la temporada rebuts, i el Múrcia, amb dos.

Quants manresans botxins?

Fins a cinc equips han estat víctimes de la millor actuació d'un jugador de l'ICL aquesta temporada: el balanç és de dues victòries manresanes i tres derrotes: Joe Trapani va arribar als 25 de valoració contra el Joventut però va perdre. Els 20 de valoració de Scott Suggs contra l'Iberostar Tenerife tampoc van servir per guanyar. El mateix final dels 27 de Cvetkovic diumenge davant el Fuenlabrada. En canvi, els 22 de valoració de Cakarun contra l'Estudiantes van ser vitals per sumar la victòria. Com els 27 de Patrik Auda davant el Betis.