Per si algú encara dubtava que la permanència esportiva de l’ICL Manresa aquesta temporada a la lliga Endesa és poc menys que una utopia, només ha de fer un cop d’ull al calendari que tenen els homes d’Ibon Navarro fins al final de la competició. Segons un estudi fet pel compte de Twitter @StatsLi, els bagencs són el quart equip amb un tram final més complicat i, dels equips als quals encara podria atrapar, en cas que les coses sortissin rodades i hi hagués totes les caramboles del món, només el Betis Energía Plus té adversaris més difícils. Com a mínim, hi ha el consol que contra els andalusos hi ha el bàsquet average guanyat, amb la qual cosa només caldria atrapar-los i no faria falta superar-los.

Coeficients elevats

El compte de Twitter abans esmentat atribueix un coeficient a cadascun dels equips. Aquest s’obté del percentatge de victòries. D’aquesta manera, per exemple, el MoraBanc Andorra té un coeficient de 0,500 ja que té el 50% de victòries i de derrotes (12 i 12). Així, els equips amb balanç positiu passen de 0,500 de coeficient i els negatius, el tenen més baix.

En el cas de l’ICL Manresa, el seu coeficient és el més baix de la lliga (0,160), ja que ha obtingut el 16% de triomfs. D’ara fins al final, li queden set partits i en quatre d’ells jugarà contra formacions que tenen més de la meitat de partits guanyats. Tres d’ells, a més, el València Basket, l’Iberostar Tenerife i el Reial Madrid ocupen les tres primeres posicions de la lliga, i un altre, l’Unicaja, és en llocs de play-off. Cal dir, també, que aquest coeficient, que s’obté de la mitjana de tots els rivals contra els quals s’ha de jugar, necessitaria un factor de compensació depenent de si es juga a casa o a fora. En aquests quatre partits, el Manresa en tindrà dos al Congost i dos més lluny del seu pavelló.La salvació, a quatre partits

Tenint en compte que, malgrat que la lliga sigui de 17 equips, l’ACB ja va determinar a principi de temporada que hi haurà dos descensos esportius, les quatre victòries de l’ICL es troben a tres del penúltim classificat, el Rio Natura (7), amb el basquet average, i a quatre dels penúltims, que són el Betis, el Tecnyconta i el Divina Seguros Joventut. Amb el primer es té la diferència de punts favorable, però amb els altres dos, de moment, està perduda. Amb els badalonins es va perdre a casa per quatre punts (81-85) i amb els aragonesos, de deu (87-77).

El problema per atrapar-los, però, és que aquests són dos dels equips que tenen un calendari més assequible. El Joventut és tercer, només superat en facilitat pel Reial Madrid i pel València Basket, i el Tecnyconta és cinquè, just dar-rere de l’Unicaja. L’altre implicat, aquell que es troba més a prop, és el Rio Natura Monbus, amb un tram final de temporada relativament normal. Només el Betis ho té més difícil, amb duels contra València, Madrid, Baskònia, Barça i Unicaja a l’horitzó. A més, hi ha una sèrie d’enfrontaments directes que, per força, han d’acabar amb la victòria d’un dels dos, que ja serà un triomf més lluny.