L'ICL Manresa té un nou company de viatge a la zona de descens de la lliga Endesa, d'on s'escapa el Rio Natura Monbus Obradoiro. El triomf del conjunt gallec aquest diumenge a Badalona, en un final agònic, combinat amb la resta de resultats dels equips implicats per salvar la categoria, fa que hi hagi un quàdruple empat per davant dels manresans: quatre equips amb 8 victòries (i 18 i 17 derrotes, depenent de si ja han descansat o no a la segona volta). I el Tecnyconta Saragossa és l'equip que en surt perjudicat: cau a la zona vermella de la classificació després de la seva derrota a la pista de l'Iberostar Tenerife, on es va ensorrar en el darrer quart del partit. La pugna per davant continua, amb l'ICL manresà com a espectador.

Un forat sense punt intermedi

La victòria de l'Obradoiro deixa la permanència de l'ICL a la mateixa distància que abans del cap de setmana: a quatre partits, quan en queden set per jugar, ja que els manresans havien ajornat l'enfrotament d'aquesta jornada a Màlaga. Però si el pas intermig era aspirar a acabar en penúltima posició, com un mal menor, ara encara és més complicat.

La teoria diu que el penúltim també hauria de ser víctima del descens esportiu. A la pràctica, però, cap equip que ha acabat penúltim les últimes temporades ha baixat. Però després d'analitzar les possibilitats que hi ha que algun club de la LEB Or pugi a l'ACB aquest estiu, tal com explicàvem la setmana passada a Regió7, sempre és millor acabar en penúltima posició. Tot dependrà de si aconsegueixen l'ascens a la pista i el materialitzen als despatxos, un, dos, tres o fins a quatre equips, en funció de si s'elimina el cànon per accedir a la lliga Endesa.Quatre partits d'alt nivell

Dels set partits que té l'ICL davant fins a acabar la temporada, dos són contra equips que té just per sobre a la classificació, però arriben després d'un calendari infernal: els homes que entrena Ibon Navarro jugaran contra el València, l'Estudiantes, el Reial Madrid i l'Unicaja abans de visitar Badalona el 7 de maig i, tres dies després, el dimecres 10 de maig, rebre el Tecnyconta Saragossa. I quatre dies després tancarà la lliga a la pista de l'Iberostar Tenerife.

Depenent dels resultats dels predecessors a la classificaició, l'ICL encara podria aspirar a acostar-se a Penya i Saragossa, amb qui va perdre a la primera volta: per 4 punts contra els verd-i-negres a Manresa i per 10 punts amb els aragoneses.

Moltes càbales però poca certesa, com explicava ahir Diego Ocampo, entrenador del Joventut, després de perdre a casa contra un rival directe: «és definitiu. Pensem que això és una quiniela i no és així. Res no és matemàtic i ens hem de centrar en el que hem de fer nosaltres».L'Obradoiro, en línia ascendent

«És una victòria important. Però per a nosaltres és marcar una tendència després d'haver guanyat l'últim partit a casa i haver tingut 15 dies per incoporar dos nous jugadors», declarava ahir Moncho Fernández, tècnic de l'Obradoiro. Haver guanyat el Madrid i el Joventut els ha impulsat.

Després de 10 jornades seguides en descens, l'Obradoiro va fer ahir un pas important cap a la permanència: respira alleujat amb la victòria a Badalona, sabent que té el bàsquet average guanyat amb la Penya. A més, també el té guanyat amb l'ICL Manresa. En canvi, el té perdut amb el Saragossa i encara s'ha de tornar a enfrontar al Betis. Molt per decidir, però amb poc protagonisme manresà.