«Moltes gràcies per tots aquests anys, Román. Espero que aquesta nova aventura sigui increïble i plena de reptes! Sempre Resa, sempre el 8». Aquest era un dels missatges que van escriure els aficionats de l'ICL Manresa en un llibre per retre homenatge al capità de l'equip Román Montañez, que ahir va disputar el seu últim partit amb el conjunt manresà.

En l'enfrontament contra el Saragossa només estaven en joc unes quantes dosis d'amor propi per intentar acabar amb una mica d'alegria una temporada dramàtica i poder homenatjar amb una victòria la trajectòria de Montañez, amb més de 530 partits a les espatlles.

Familiars, amics i coneguts no es van voler perdre el darrer partit de Montañez. Les graderies tenien força accent santjoanenc. Alguns era el primer cop de la temporada que trepitjaven el Nou Congost. Com el cas de Joan Garcia, un dels homes històrics de la directiva del CB Vilatorrada. «És el primer partit que vinc. Estic aquí per acomiadar el Román. Sempre l'he seguit per allà on ha anat. El vaig anar a veure a Valladolid, a la pista de l'Estudiantes i a Vitòria. És un orgull la seva trajectòria», assenyala.

Ian Acuña, jugador de les categories inferiors del CB Vilatorrada, també va anar expressament a veure el partit per donar suport i poder aplaudir Montañez, un dels seus ídols: «per a mi sempre ha sigut un exemple a seguir. Tant de bo fos com ell en el futur».

Montañez va tenir una participació testimonial en el triomf del Manresa. Però va poder anotar un punt des de la línia de tir lliure. Va viure el partit amb tensió i nerviosisme des de la banqueta, exaltat per les decisions controvertides dels àrbitres i aixecant-se en alguns moments desafiant amb la mirada la banqueta rival.

Quan va finalitzar el partit, gran part del públic es va voler esperar per viure en primera persona l'abdicació del Príncep de Sant Joan. Van participar el president del club, Jaume Arnau, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, el regidor d'Esports de Sant Joan, Eduard Mata, i els seus familiars, entre d'altres. Montañez es va mostrar visiblement emocionat, va dedicar unes paraules a l'afició agraint el suport al llarg de tota la temporada i va reafirmar la seva voluntat de seguir vinculat al club del seu cor. Va fer una volta d'honor a l'estadi i va abandonar la pista escortat per dues fileres a banda i banda de jugadors i membres del cos tècnic que l'aplaudien pel llegat que deixa al club, a Manresa i al bàsquet estatal.