La darrera jornada de la temporada regular de la lliga Endesa va servir per definir els aparellaments del play-off, amb un duel estelar entre el València, que ahir va ensopegar a casa, i el Barça, que, tot i guanyar a Santiago, no va poder avançar en el seu afany de ser cap de sèrie, com a mínim, en la primera eliminatòria.

L'equip blaugrana va complir en la seva visita a l'Obradoiro, però els equips que tenia just per davant no van perdre: ni l'Unicaja, que va guanyar el derbi andalús amb el Betis, ni l'Ibertostar Tenerife, botxí de l'ICL Manresa. Es va mantenir el triple empat entre els tres i el Barça va continuar sortint-ne perjudicat. El que no s'esperava és que el rival fos el València, que es va deixar pispar la segona posició pel Baskonia.

Precismaent, el conjunt basc o el Gran Canària serien els rivals en semifinals del València o el Barça. Els canaris arriben a les eliminatòries pel títol després de signar el seu millor registre anotador en una temporada regular, amb 84,69 punts de mitjans i supera els 83,68 de la 1995-96.

El Baskonia, per la seva part, va anunciar ahir a la nit el fitxatge de l'ala nord-americà Ricky Ledo, que arriba procedent de Turquia per suplir la baixa per lesió del seu compatriota Chase Budinger.

El primer duel de play-off enfrontarà el líder de la temporada regular, el Reial Madrid, i el MoraBanc Andorra. El mateix duel que va servir per tancar ahir la temporada regular, guanyat pels blancs a la pròrroga (86-88), i la reedició també del polèmic duel de quarts de final de la Copa, on els andor-rans també van perdre en el temps extra després del famós camp enrere de Sergi Llull que els àrbitres no van veure. El rival de madridistes o andorrans sortirà de l'eliminatòria teòricament més igualada de totes: Unicaja contra Iberostar Tenerife, quart contra cinquè, dos equips que han acabat la temporada regular amb el mateix balanç (22-10).