La sortida de Jaume Arnau del club es produeix just un mes després de la roda de premsa en què el Bàsquet Manresa va explicar quines eren les seves intencions de futur un cop confirmat el descens esportiu. Llavors, el 2 de maig, Arnau no va voler parlar de la seva possible sortida. «Ara no és el més important. Potser és una qüestió de mesos, però ara és poc important.Aquest canvi o d'altres que hi pugui haver, fins que no sapiguem on anem a parar, no els podrem afrontar», va dir aleshores acompanyat per consellers.

I justament ha estat la feina d'aquests consellers la que ha precipitat la sortida d'Arnau abans de saber-se on jugarà l'equip la propera temporada: a l'ACB o a la LEB Or. «La meva intenció era fer-ho el 30 de juny», va dir sobre el moment de l'anunci de la seva sortida, que ja havia decidit a final de març. «A mesura que passaven els dies, calia prendre decisions per l'any que ve. Decisions que no depenen de si som a l'ACB o a la LEB. I jo no participava en aquestes decisions. El consell executiu treballa molt i pren decisions», va desvelar.

Per tant, Jaume Arnau va dir que amb la seva sortida no deixa «cap buit», malgrat que no hi haurà un president. El club queda en mans del consell executiu, format per Fèlix Salido, Albert Cots, Marc Bernadich, Montse Seubas i Josep Sáez. Un grup de treball que en les properes setmanes podria incorporar algun nou membre, una figura representativa del club i la ciutat, segons ha pogut saber Regió7.

«Són gent que en els propers dies us explicaran el nou projecte», va desvelar Jaume Arnau, que va explicar que ja feia un parell de setmanes que no participava del treball que fa aquest comitè i que, per tant, marxa ara perquè «m'hauria hagut de fer responsable de decisions que jo no he pres. Quan vaig veure que s'havia de treballar en el futur de l'entitat, i que això ja ho fa un grup de gent, vaig creure que es podia accelerar això (la seva sortida) un mes».

Respecte a la feina que fa el consell executiu, Arnau va explicar que «es troben diàriament i fan molts passos. Tot el que passi a partir d'avui és a les seves mans. Us ho aniran explicant quan ho creguin convenient». De fet, la propera setmana es preveu que hi hagi una roda de premsa per explicar com queda el nou organigrama esportiu, amb l'excapità Román Montañez, acabat de retirar, com a clar candidat a ser-ne el responsble, tal i com publicava ahir Regió7. Un primer pas mentre s'espera la data clau del 15 de juny, quan l'ACB hauria de convidar el club a seguir a la lliga, si és el cas.