El mateix dia que l´ICL Manresa va presentar una nova campanya per animar un personal desencisat després de tants cops rebuts els darrers anys, en la qual els ulls són els protagonistes, totes les mirades es van centrar en qui ha de conduir de nou l´equip a la terra promesa. Aleix Duran és prou conegut després de dues temporades a la casa, però faltarà veure com respon i com fa respondre l´equip ara que mana ell.

Ahir, com a mínim, se´l va veure tranquil, segur i confiat en la feina que faran ell, els seus ajudants i també la direcció esportiva a l´hora de proporcionar-li una plantilla adequada. El 21 d´agost serà el dia en què començarà a arrencar la màquina i s´iniciaran sis setmanes de preparació fins al referèndum, que significarà l´estrena davant de l´afició en partit oficial, contra el Càceres, una data amb tant significat com l´1 d´octubre.

Qui la busca, la troba

A l´hora de presentar Aleix Duran, el director esportiu del club, Román Montañez, també va confirmar que els seus dos ajudants seran Xavier Pujol i Marc Estany. Per a la nova etapa «no només volem treure jugadors, sinó entrenadors. Ells dos són de la casa i, com que Duran ha fet un pas endavant acceptant la responsabilitat de ser l´entrenador, ells també l´han fet. Volem donar aquest missatge per a la gent de la casa, que si el rendiment és bo, hi ha premi».

Sobre Duran, el va considerar «totalment preparat» per al repte. «S´ha format amb nosaltres durant dotze anys i creiem que aquest és el moment». Va recordar la seva experiència en diversos papers al club i a fora i va recordar que a la lliga LEB «no hi haurà equips que no puguis dir que no són competitius. A més, amb les facilitats que s´han posat ara per jugar la lliga Endesa, segur que les plantilles seran més fortes». En aquest sentit, minuts després, va explicar que «tot i que des de fora es pugui pensar que el Manresa pot alterar el mercat amb alguns fitxatges [com el de Noah Allen], en àmbit econòmic el Betis i el Melilla segurament tenen més potencial, i d´altres com el Palma, el Breogán o el Palència també hi poden arribar».

Il·lusionat i responsabilitzat

En la seva intervenció, Duran va explicar que «tinc un sentiment d´il·lusió i responsabilitat», tot i que més endavant va destacar que el segon supera el primer. Entre els seus avantatges hi ha que «aquí he fet tots els papers de l´auca i sé com és el club i què busca i necessita». Tot i així, va matisar que «el repte és gran per afrontar una lliga d´especialistes, tant jugadors com entrenadors. Haurem de treballar amb humilitat».

Malgrat això, no va negar que «l´objectiu és ser un equip capdavanter. Ara mateix està molt bé dir-ho, però encara ens falta saber com serà la plantilla». Preguntat sobre com vol que jugui el seu equip, va afegir que «hem contractat jugadors que tenen qualitats ofensives i això ens pot permetre fer un joc d´atac, però tampoc es pot dir res fins que no els tinguem a tots». En aquest sentit, espera tenir la plantilla tancada abans del 21 d´agost, però «serem flexibles si cal esperar alguna oportunitat».

Retrat robot dels jugadors

Aleix Duran, que va agrair al responsable de la base, Pere Romero, «haver-me rescatat de l´atur fa dos anys, quan no tenia feina», també va parlar de com han de ser els jugadors que integrin el seu equip. «Primer de tot, han de voler ser aquí i acceptar el nostre projecte. Llavors també volem que puguin tenir un recorregut de més d´un any amb nosaltres, que no siguin de rendiment immediat i prou, i si tenen experiència a la LEB, molt millor». En aquest sentit, va valorar la continuïtat de Jou i Sakho com a homes importants en el nou projecte i el fitxatge d´un Jordi Trias «que, a part d´ajudar-nos molt, també pot ser un suport per a Sakho a l´hora de créixer».

Entre el tècnic i Montañez també van parlar bé de la capacitat atlètica de Noah Allen amb pilota i sense, el joc del qual pensen que es pot acoblar amb el de Trias, i el del base Gintvainis i la seva capacitat de creixement a la lliga. Quant a la pretemporada, encara s´han de definir els partits, tot i que sí que n´hi ha un d´emparaulat a Sant Julià de Vilatorta contra l´UCAM Múrcia, malgrat que Montañez reconeix que «serà millor que juguem contra rivals de LEB». També es pensa a convertir el duel de Lliga Catalana LEB del 17 de setembre contra el Barça B en el de presentació al Congost.