Jornada rodona per als interessos de l'ICL Manresa, que ha vist com els dos equips que tenia davant a la classificació han perdut en els seus desplaçaments: el Breogán perdia anit en la seva visita a Palma (80-70) i el Prat cau de nou a la tercera posició, superat pels manresans, després de perdre a Lleida (66-58).

Cronològicament, la primera derrota es va produir al pavelló Barris Nord, on el Prat va sucumbir en l'estrena de Jorge Serna a la banqueta del Lleida en substitució del destituït Borja Comenge. Els locals van aconseguir una bona renda a la mitja part (41-27) que van saber mantenir en el tram final, quan el Prat va intentar sense èxit la remuntada.

Poc després es consumava l'ensopegada del líder a Palma. El conjunt local, que lluita per eludir el descens, encadenava la seva quarta victòria seguida i tornava a deixar el líder amb només un triomf de marge sobre els perseguidors. I el botxí del Breogán era un exjugador del Bàsquet Manresa, el base Carles Bivià, que anotava 32 punts. En el bàndol gallec, el millor també era el base, Ricardo Uriz, amb 15 punts.

El Corunya ensopega

El proper rival de l'ICL a la lliga, el Corunya va perdre ahir en la visita a un Palència que continua remuntant posicions (76-64). Jordi Grimau, amb 12 punts i 10 rebots, va liderar el triomf dels locals, que es van situar a l'altura dels gallecs a la classificació amb un balanç de 15-13, el mateix que el Tau Castelló, botxí dimarts de l'Oviedo de Carles Marco.

Precisament els asturians són un dels perseguidors de l'ICL, ara a tres partits de distància. I estan empatats amb el Melilla, que va frenar la bona ratxa de l'Ourense (91-80). El pivot Fran Guerra, amb 20 punts, i el base Dani Rodríguez, amb 18, van ser un cop més els destacats del Melilla.

Aquesta derrota de l'Ourense la va aprofitar bé el Valladolid, l'equip que ocupa ara mateixa la novena posició, l'última que classifica per als play-off. Anit, l'equip de Paco García va guanyar per 28 punts a Cáceres (64-92). Entre Wade-Chatman i Reyes van anotar 42 dels 92 punts dels visitants.

I en l'últim partit disputat ahir, l'Osca va sumar un triomf balsàmic davant l'Araberri (82-70) que l'allunya de les posicions de descens. Els bascos, per la seva part, queden a un partit de les posicions de play-off.