El Bàsquet Manresa i l'Ajuntament de la ciutat han presentat aquest migdia un acord de col·laboració que aportarà al club entre 200.000 i 320.000 euros per dues temporades, i que busca potenciar «el paper d'ambaixador de la ciutat, la comarca i la Catalunya central» de l'entitat, segons ha explicat l'alcalde, Valentí Junyent.

Fins al 2016, l'Ajuntament aportava al club uns 120.000 euros anuals. I ara, després d'un any sense aquesta contribució, les dues parts han arribat a un nou acord, per dues temporades, aquesta i la següent: el Bàsquet Manresa rebrà un total de 200.000 euros si el curs que ve continua a la LEB Or, o 320.000 si aconsegueix l'ascens a l'ACB.

Josep Sáez, president del Bàsquet Manresa, ha destacat la «plena satisfacció» amb un acord que les dues parts esperen que s'allargui més de dos cursos però que, de moment, per raons tècniques, no es pot fer més extens. I ha explicat que l'aportació econòmica és «importantíssima» no només per complir amb el pressupost actual sinó per donar «estabilitat» al club.

«Som el millor ambaixador», ha remarcat Sàez, que pretén fer del bàsquet «un element integrador». El mateix propòsit que ha expressat Junyent, que ha destacat la intenció de «reforçar la promoció del bàsquet com a eina d'inclusió social», a més d'explicar que l'acord forma part del projecte 'Manresa 2022', estratègic per a la ciutat.

L'acord té el suport dels dos grups que formen el govern municipal, el PDCat i Esquerra, i haurà de ser ratificat en el proper ple, on l'alcalde espera que s'hi sumin altres formacions.