El Leyma Coruña gallec serà el primer rival de l'ICL Manresa en les eliminatòries d'ascens a la Lliga Endesa. Els dos primers partits es jugaran al Nou Congost el divendres 4, a partir de les 21 hores, i el diumenge 6, a les 19 h. El divendres 11 es jugarà el tercer partit a Galícia i el diumenge 13, si fos necessari, es disputaria el quart també amb l'ICL com a visitant. En cas que la sèrie s'hagués de decidir al cinquè partit, aquest seria a la capital bagenca el dimarts 15.

Ahir, els gallecs van caure amb molta claredat a la pista del Clavijo (85-66), però es van veure beneficiats per la derrota de l'únic rival que els podia prendre la vuitena posició: el Carramimbre Valladolid, que va perdre a Palma contra l'Iberostar (74-62).

En cas de superar el Corunya, el conjunt dirigit per Aleix Duran es trobaria a semifinals amb el guanyador de l'eliminatòria entre l'Oviedo i el Palència, amb factor pista a favor en qualsevol dels casos. En la darrera jornada, els asturians van ser apallissats a la pista del líder, un Breogán ja ascendit a la Lliga Endesa (91-65), mentre que els castellanolleonesos van caure a casa davant el Cáceres (71-80). Per l'altra banda del quadre, els enfrontaments de quarts són Prat-Valladolid i Melilla-TAU Castelló, que ahir van jugar en ter-res valencianes, amb triomf local (88-76). Si els bagencs arribessin a la final, tindrien factor pista a favor amb tres dels quatre possibles adversaris, tots excepte el Prat.

Sammic i Clavijo, a la LEB Plata

La clara derrota del Sammic a la pista d'un Araberri, que ja no s'hi jugava res (112-92), condemna el conjunt d'Azpeitia a la LEB Plata, juntament amb un Clavijo al qual no li va servir de massa el seu triomf contra el Corunya. En els altres dos partits jugats ahir, el Levitec Osca es va imposar a l'Ourense (72-69) i el FC Barcelona Lassa B va sorprendre el Prat a casa (78-71).