L’ICL Manresa haurà de guanyar diumenge a la Corunya per no posar punt final a la temporada. En una muntanya russa de partit, els bagencs han caigut a la pròrroga a Riazor (75-72) en el tercer partit d’una sèrie que perden per 1-2. Un triple de Trevor Cooney a 2,3 segons per al final ha destrossat les esperances bagenques.

L’ICL ha començat bé el partit, tal com va succeir en el duel de lliga disputat a la Corunya. L’encert en el tir exterior, amb tres triples seguits de Costa, Muñoz i Lundberg han situat un 3-9 que s’ha eixamplat posteriorment fins al 5-13 amb un bàsquet del base. El Corunya, però, s’ho ha pres amb calma i ha començat a executar un pla consistent en buscar de manera compulsava el seu pivot Edu Hernández Sonseca. Els punts fàcils dels gallecs i les errades atacants dels manresans, tot i un triple de Hamilton que situava el 15-20, han comprimit el resultat, tot i que una bona assistència de Costa a Sakho ha permès arribar al primer descans amb un favorable 21-25.

Al segon quart, l’atac de l’ICL s’ha embussat. El Corunya ha començat a prémer en defensa i ha empatat amb tres bàsquets seguits de Sonseca (27-27). Tot i un triple de Costa (27-30), la dinàmica ja havia canviat. Dos bàsquets d’Olmos han donat el primer avantatge als locals i un triple d’Ángel Hernández ha fet molt mal (34-30). El Corunya estava llançat i dos triples seguits, de Cooney i Chuku han situat deu punts de diferència (42-32). Sonseca, fins i tot, ha fet pujar la diferència a onze (44-33), que Sakho ha rebaixat mínimament al descans (44-34).

Remuntada esplèndida

El tercer ha estat un quart extraordinari de Trias i Costa. Entre tots dos han anotat gairebé tots els 19 punts del seu equip (8 del primer i 7 del segon). Els manresans buscaven opcions més clares prop de la cistella i el Corunya ha intensificat la defensa deixant en només vuit punts el seu rival. Nacho Martín ha donat el primer avantatge en molts minuts (46-47) i costa l’ha disparat als tres punts (48-51). Un triple de Cooney i un tir lliure d’Olmos han tornat a donar avantatge als locals, però un cop de dits de Lundberg ha establert el 52-53 al final del quart.

El darrer quart ha començat amb sequera. En cent segons, només tres punts d’Abia amb un triple. Els següents minuts han estat de nervis per les dues bandes, amb un sol bàsquet de Martín per als visitants i novament d’Abia per als locals (57-55). El partit semblava controlat amb dos punts més del val·lissoletà, però un triple de Chuku i un 2+1 de Cooney han fet molt mal (65-59, a 4.11). Per fortuna, Martín ha tornat a anotar i els àrbitres no han vist uns dobles clars de Costa que han acabat amb triple de Muñoz (65-64, a 2.20). Novament Martín, qui si no, ha donat avantatge als seus (65-66) i a 33 segons per al final, Sonseca,amb passes incorporades, ha situat el 67-66.

A continuació, Muñoz ha errat un triple, però Trias ha capturat un rebot preciós. Malgrat això, el millor home de la segona part ha errat dos tirs lliures a 26 segons per al final. Per sort, Monaghan només n’ha anotat un i una falta sobre Trias, novament, a falta de vuit segons, ha permès el gironí disposar de dos tirs lliures més que aquest cop no ha errat. El Corunya ha tingut l’última pilota del partit, però Monaghan ha errat l’entrada i s’ha arribat a la pròrroga.

El temps suplementari ha començat amb un sol tir lliure d’Olmos en dos minuts, però un triple de Cooney ha situat el 72-68 molt perillós. Per sort, el Corunya ha errat dos atacs i Trias i Costa han tornat a restablir l’empat (72-72). En el següent atac, Chuku ha errat i Lundberg ha agafat un bon rebot a 50 segons per al final. En el seu atac, Costa ha errat un tir de dos a 27 segons i el Leyma ha tornat a tenir l’atac decisiu. Monaghan ha errat el triple, però el rebot ha estat decisiu. L’han capturat els gallecs i Cooney ha fet un triple assassí a 2,3 segons per al final (75-72). L’ICL ho ha intentat, però Trias ha errat el triple final.