El Palència va arribar als play-off de la LEB Or amb el factor pista en contra, una circumstància que va superar amb una espectacular remuntada davant l'Oviedo: van perdre els dos primers partits abans d'encadenar tres victòries. Un fet que no es produïa a la LEB Or des del 2003, quan ho va aconseguir el Lleó davant el Bilbao.

De fet, en els 22 anys d'història dels play-off de la LEB Or, fins a 75 equips s'havien trobat amb 2-0 en contra en una eliminatòria i només dos han aconseguit capgirar-la fins al 2-3, segons dades de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB). Un d'ells, el Lleó de la temporada 2002-03, entrenat per Quino Salvo, davant el Bilbao.

L'altre precedent és del curs 1998-99, quan el Villa de los Barrios va capgirar un 0-2 davant l'Abeconsa Ferrol. En aquest cas, el conjunt andalús va perdre els dos primers partits a casa i després va guanyar-ne dos a terres gallegues abans de rematar la feina de nou a la seva pista.

I Alejandro Martínez, que ho acaba d'aconseguir assegut a la banqueta del Palència, ja va estar a punt de remuntar un 2-0 en contra: la temporada 2010-11, com a tècnic de l'Islas Canarias, va empatar fins al 2-2 amb el Girona FC, però va acabar perdent en el partit de desempat.