El centre de la ciutat es va deixar ahir per a una altra ocasió. La zona de la Farola i Crist Rei, on es congregaven els aficionats de l'ICL Manresa per celebrar els èxits fa lustres, ahir va quedar òrfena, ja que la major part de l'afició es va quedar al voltant del Nou Congost. La fan zone muntada ja abans del partit es va aprofitar perquè la gent no hagués d'agafar el cotxe sinó que ja celebrés l'ascens de l'ICL allà mateix.

Primer, els aficionats van saltar a la pista, tot i els esforços de la megafonia perquè no ho fessin i es poguessin evitar una multa. Després, els jugadors es van poder retirar i la festa es va traslladar a l'entrada i a l'aparcament de davant, on la música va començar a sonar al màxim. De fet, a mitjanit, encara quedaven alguns jugadors i, mentre els tècnics ajudants, Marc Estany i Xevi Pujol, feien cantar als aficionats el tema que ja s'ha fet conegut a la graderia, es mantejava el president, Josep Sàez, que va tenir problemes per salvar la integritat física.

Mentrestant, al centre de la ciutat, hi havia poca gent. Alguna quitxalla i gent jove, que havia estat seguint el partit per televisió, es va traslladar a Crist Rei a fer esclatar alguns petards i els cotxes que passaven per davant de la plaça Sant Domènec feien sonar el clàxon en senyal de victòria.

Fins divendres al vespre

Després de l'esclat d'il·lusió d'ahir, en un pavelló ple a vessar que havia venut totes les entrades, i el fet de saber que l'equip recobra el seu lloc a l'ACB, hi haurà un parell de dies de relax. El motiu és que el club i l'Ajuntament han decidit que la rua per la ciutat tingui lloc divendres a les vuit del vespre, gairebé 72 hores després d'haver aconseguit la fita. Sembla que així es vol aplegar més gent a la celebració, abans del cap de setmana, que no pas hauria passat avui i demà en una jornada laborable. Serà una nova oportunitat de celebrar la gran alegria.