El Bàsquet Manresa va presentar ahir el seu nou patrocinador, que donarà el nom a l'equip a partir del curs que ve: és Baxi, «una multinacional líder en sistemes de climatització», tal com es defineix. L'acord és per tres anys, tot i que les dues parts es van mostrar disposades que sigui «a llarg termini». Tot i que se'ls va preguntar repetidament, el que no van dir cap de les dues parts, ni club ni empresa, va ser quina era la quantitat del patrocini. Serà superior al que aportava ICL i, segons ha pogut saber Regió7, superaria lleugerament els 200.000 euros.

«Després d'una setmana de nervis i agitació tenim un moment agradable: la presentació del nou patrocinador, Baxi. Primer vull agrair al Jordi que s'ajuntés al nostre projecte», va dir el president del ja Baxi Manresa, Josep Sàez, per presentar Jordi Mestres, director general (CEO) de Baxi a Espanya i Portugal. Sàez va destacar que tant el club com Baxi comparteixen «valors en comú» com «el treball en equip, la lluita, l'ambició i el reconeixement de les persones. Per això ens hem proposat un projecte a llarg termini. Per tenir èxit per part de les dues entitats».

Un tovalló a l'avió

El president del Bàsquet Manresa també va explicar que «l'estructura de l'acord» es va tancar en un pont aeri en què va coincidir amb Mestres. «Per casualitat, el meu bitllet tocava al costat del seu seient. Vam venir de Madrid asseguts a costat i costat del passadís», va començar a rememora Sàez. «Jo cóc molt prudent, però el Jordi és més llançat i em va passar una nota en un tovalló. Hi vaig fer unes anotacions i li vaig tornar a passar anotacions en un altre tovalló. Allà va quedar certificada l'estructura de l'acord».

Després, les dues parts van seguir negociant, i l'ascens aconseguit fa just una setmana, en derrotar el Melilla en el cinquè partit de la final de la LEB Or, va ser l'últim acabar de rubricar l'acord, encara que les signatures de Sàez i de Mestres es van estampar ahir, sobre el parquet del Nou Congost. Amb l'equip de nou a la Lliga Endesa, pendent de l'aprovació en l'Assemblea General de l'ACB, el Bàsquet Manresa ja podia anunciar el seu nou patrocinador per als tres propers anys.

«L'acord és per tres anys però esperem que en siguin molts més», va dir Jordi Mestres en l'inici del seu discurs en què va donar les gràcies al club, al president, al conseller Josep Porras, un dels artífexs de l'acord, i el gerent, Carles Sixto. «Ha estat complex però ens hem entès bé des del primer moment i ens hem sentit còmodes».

Mestres va recordar que Baxi ja havia participar «de manera activa» en el projecte de Ferran Lator-re, el primer català que ha completat els 14 cims de més de 8.000 metres del planeta. I va afegir que s'identifiquen amb els valors del bàsquet: «El millor exemple el vam viure al Nou Congost després de pujar a l'ACB. Tota la grada va corejar el nom de Melilla i em va semblar un exemple».

El conseller delegat de Baxi a Espanya i Portugal es va mostrar «captivat pel Bàsquet Manresa, que és més que un equip». Mestres va lloar tot l'entorn del club: «Una afició entregada, una ciutat compromesa pel club». Una entitat, va dir, «que ha sabut reconstruir-se». I, per acabar, va asse-nyarlar que afrontem el repte de competir a l'ACB. Ens agraden els reptes, com al club».

Montañez i Ocampo, confirmats

La roda de premsa de presentació del patrocinador també va servir per explicar una novetat esportiva, encara que esperada. «La continuïtat de l'equip tècnic està assegurada per a l'any que ve», va desvelar el president, Josep Sàez. «Román Montañez com a director esportiu i Diego Ocampo com a entrenador i els seus ajudants, Xevi Pujol i Marc Estany».