L'alcaldessa d'Olvan, Judit Carreras, del PSC, es va quedar sola en el seu rebuig a una moció que es va sotmetre a votació al ple municipal de dilluns al vespre per donar suport a una consulta popular per la independència que volen impulsar dues entitats del poble. Per aprovar aquest punt n'hi va haver prou amb els vots a favor dels dos regidors d'ERC i el de CiU, a l'oposició. Tres regidors del grup socialista de Carreras es van abstenir i van fer possible que hi hagi votació a Olvan.

La moció va ser presentada conjuntament per ERC i CiU a petició de l'Ateneu Popular Olvanès i de l'Associació Cultural i Esportiva de Cal Rosal, que són les dues entitats que volen promoure la consulta, i després de debatre aquest punt al ple, es va sotmetre a votació amb l'únic vot contrari de l'alcaldessa. Carreras explicava ahir que el seu grup ja havia analitzat prèviament la moció, i " tot i que tenim projectes en comú per al municipi", el fet de no haver coincidit amb el vot "és perquè podem tenir sensibilitats diverses fora d'aquest àmbit, però això és la riquesa d'aquest país i així es va traduir en el ple". En aquest sentit, Carreras assegura que no fa cap retret a la decisió presa per la resta de regidors del seu partit, "de qui en respecto l'opinió", va dir, "així com respecto les entitats que volen impulsar aquestes consultes". Tanmateix, Carreras és del parer que "no és l'Ajuntament qui s'ha de dedicar a discutir aquests temes perquè hi ha altres prioritats", i ahir explicava que, com a alcaldessa, es veia en el deure de refermar encara més aquesta premissa. Carreras d'aquesta manera s'apropava a la línia oficialista del seu partit, la direcció del qual està en contra de les consultes sobiranistes.

Els grups de l'oposició van presentar la moció amb l'esperança que fos aprovada, però admeten que el resultat final de la votació els va sorprendre. El portaveu d'ERC, Martí Corominas, es referia ahir a les abstencions dels tres regidors socialistes com "una reacció estranya, però l'important és que la moció va prosperar", mentre que el regidor de CiU, Martí Orriols, qualificava la situació de "surrealista", i fins i tot admet que s'hauria avingut a esmenar una part del contingut de la moció "si ens ho haguessin demanat", tot i que al final no va ser necessari perquè es va poder aprovar.

Per la seva banda, Sebastià Prat, membre de l'Ateneu Popular Olvanès, també va manifestar la seva satisfacció pel resultat de les votacions, i va explicar que la consulta es farà "amb tota seguretat", molt possiblement quan es convoqui a tots els municipis.