El president del Partit Popular (PP) al Berguedà, Joan Antoni López, va denunciar ahir davant dels Mossos d'Esquadra una agressió rebuda la matinada passada per part de sis joves al centre de Berga. López, que assegura que durant els fets va rebre insults de contingut ideològic, va identificar un dels presumptes agressors com un exmilitant de la CUP de Berga, que va ser donat de baixa fa uns mesos del partit. Els Mossos, que de moment no han practicat detencions, van explicar ahir que ja tenen identificats els autors.

López, que va ser elegit el juliol passat nou president comarcal del PP, va relatar ahir a aquest diari la seva versió dels fets, que van passar cap a les 2 de la matinada, just després que marxés amb un amic d'un cèntric bar de Berga. Quan passaven pel carrer Major, va explicar, "vam veure que sis persones ens seguien, fins que ens van atrapar a l'altura dels cinemes". Allà, "ens van començar a escopir i a insultar. Ens deien espanyols de merda i ens preguntaven com podíem ser de Berga i al mateix temps del PP", explica López, malgrat aclarir que el seu amic no tenia cap vinculació al partit. Segons afegeix, "ens van començar a donar empentes i puntades de peu i jo també vaig rebre un cop de puny a la cara". Fins i tot, va afegir, "ens van llançar ampolles de cervesa buides, però per sort no ens van tocar".

López, que coneixia de vista els sis agressors, va assegurar que es tracta de "joves d'estètica independentista d'extrema esquerra" i els va definir com a "feixistes i radicals". Assenyala que, des que el 2007 es va afiliar al PP, "mai no havia tingut cap topada ni amb ells ni amb ningú". I afegeix que es va decidir a denunciar els fets "perquè és inassumible que algú no es pugui passejar pel carrer perquè defensa una opció ideològica determinada. Som en un estat democràtic de dret i lliure, en què tothom pot expressar les opinions".

López considera que un possible detonant de l'agressió van ser les seves darreres declaracions criticant la consulta independentista aprovada per l'Ajuntament de Berga. Pel que fa a les lesions, el denunciant, que va aportar un informe mèdic als Mossos on es deixava constància de l'agressió, va assegurar ahir a la tarda que "encara tinc blaus i morats com a conseqüència dels cops".

Un dels sis joves que ha denunciat figurava en la darrera llista electoral municipal de la CUP de Berga. A principi d'aquest 2009, però, el jove es va donar de baixa del partit després que la CUP decidís prendre mesures contra ell per uns incidents que va protagonitzar amb uns okupes. Per aquest motiu, el regidor portaveu de la CUP a l'Ajuntament, Nacho Romero, es va desmarcar ahir de l'agressió. "Ens desvinculem totalment dels fets, ja que aquesta persona no forma part de la CUP des de principi d'aquest any", va assenyalar.