El PSC del Berguedà i ERC de Berga han condemnat l'agressió que va patir dissabte Josep Antoni López Noguera, president del Partit Popular (PP) del Berguedà, en ser increpat per un grup de joves en un carrer cèntric de la ciutat de Berga, a l'entorn de les 2 de la matinada. Cadascuna d'aquestes formacions, doncs, ha emès una nota en la qual mostra el rebuig al fets. Amb anterioritat, l'Ajuntament de Berga i diverses entitats de caire polític, així com el regidor no adscrit Josep Saña, ex-militant del PP, també s'havien expressat en el mateix sentit.

Des del PSC s'insisteix que "és un fet excepcional en la vida política de la comarca, per la qual cosa es demana la condemna a tots els partits i la petició de mesures perquè no es torni a repetir un fet semblant". Els socialistes també diuen que "les discrepàncies entre representants polítics són enriquidores, però mai no pot guanyar la violència".

Per la seva banda, des d'ERC es manifesta "el respecte a la pluralitat, la democràcia i la convivència entre tots els berguedans, sigui quin sigui el seu ideal polític democràtic", i es dóna "suport a López Noguera".

També se suma a les mostres de condemna les JERC del Berguedà, des d'on es destaca que "els presumptes fets van produir-se a títol personal i no volem que això serveixi de precedent per atacar organitzacions independentistes".