El Tren del Ciment ha assolit, aquesta temporada, el seu rècord de visitants amb 22.672 persones, entre el 4 d'abril i l'1 de novembre.

Aquesta xifra significa el 10,3% més que la temporada passada i "un nou rècord per a aquest servei turístic", segons expliquen fonts de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), que gestiona la instal·lació des del 2005. Així doncs, aquest any 2009 han visitat el Ferrocarril Turístic de l'Alt Llobregat gairebé 2.000 persones més que la temporada passada, quan el nombre total de visitants va ser de 20.683. L'equipament ha superat amb escreix, per tant, les 19.838 visites del 2007 i les 18.400 del 2006. Segons fonts de FGC, tot i que és durant l'estiu i el mes d'agost que es concentra més activitat, el dia de més afluència de tota la temporada ha estat "curiosament" el diumenge 11 d'octubre, amb 556 visitants, coincidint amb la festivitat dels tres dies del pont del Pilar. Per mesos, han destacat l'agost, amb 7.529 visitants, i el juny, període de visites escolars, amb 3.030 visitants.

Davant l'èxit assolit, FGC ja planeja habilitar una nova locomotora i més places la pròxima temporada. Així doncs, el Tren del Ciment vol estrenar una nova locomotora Schöma DTC2, més potent que l'actual. La nova màquina podrà arrossegar quatre cotxes, i duplicarà d'aquesta manera la capacitat del tren de 50 a 100 passatgers per trajecte. "L'increment de l'oferta de places permetrà reforçar l'aposta comercial pel paquet turístic combinat entre Tren del Ciment, Jardins Artigas i Museu del Ciment", sosté FGC. Aquest nou producte ja s'ha posat a la venda amb èxit durant el mes d'octubre passat.

De cara a la pròxima temporada, a més a més, el Tren del Ciment circularà del 27 de març a l'1 de novembre. Amb 3,5 quilòmetres de recorregut, el Ferrocarril Turístic de l'Alt Llobregat uneix la Pobla de Lillet amb el Museu del Ciment de Castellar de n'Hug. Fonts de Ferrocarrils de la Generalitat subratllen que "cal destacar-ne el paisatge, ja que el trajecte transcorre gairebé íntegrament per dins del parc natural del Cadí-Moixeró, amb parada als Jardins Artigas, atribuïts a Antoni Gaudí".