Montserrat Ribera, diputada de Convergència i Unió i alcaldessa de Guardiola de Berguedà, ha demanat al conseller d'Innovació, Universitat i Empresa, Josep Huguet, un pla d'acció per reindustrialitzar la comarca del Berguedà "molt afectada per l'actual crisi econòmica".

La diputada de la federació nacionalista ha assegurat que "si no s'hi fa res, el Berguedà es convertirà en un desert empresarial, perquè l'activitat industrial i empresarial hi és molt baixa, no hi queda sector miner, la reindustrialitzacació a la comarca no es va acabar de fer i hi ha hagut molts tancaments". Tot i que manifesta que hi ha un incipient sector turístic que ha nascut amb força, "però que no és suficient".

Ribera ha recordat també que en una comissió de Treball, Indústria, Comerç i Turisme es va pactar una proposta de resolució amb una mesura del pla estratègic d'acció referent a la captació d'inversions a la comarca, "però encara no s'ha fet res". La diputada convergent, doncs, ha sol·licitat al conseller Huguet més actuacions d'ajut a l'emprenedoria i ha dit que cal animar les empreses a presentar-se als concursos. "Si s'ajuda les empreses i es fomenta el turisme, el Berguedà podrà plantar cara a la situació de crisi que estem vivint", ha defensat.