Albert Bosch Codina és un informàtic callussenc que viu i treballa a Londres des de fa més de dos anys. S'ha desplaçat a Callús aquest cap de setmana i hi ha estat poc més de 24 hores. El motiu principal de la seva visita ha estat la consulta sobre la independència.

Com se'n va assabentar, que es feia aquesta consulta?

Segueixo l'actualitat del país a través d'Internet, sobretot, en portals com Vilaweb, l'Avui.cat i Regió7.cat. Evidentment, el referèndum d'Arenys va ser notícia, i posteriorment vaig saber que en feien un al meu poble, Callús. A més a més, fins i tot la BBC se n'ha fet ressò, de la consulta.

La BBC?

Sí, diguem que el tema ha tingut una repercussió similar a la que té l'afer sobre l'Estatut. A la televisió no ho he sentit, però per Internet s'ha publicat.

Aleshores es va preocupar per saber com podia votar?

Sí, la meva mare ho va preguntar a la comissió organitzadora. Vaig saber que no es podia ni per Internet ni per correu.

Ha vingut expressament per la consulta?

Diguem que m'ho vaig fer venir bé per venir aquest cap de setmana i no un altre. Vinc tot sovint. No tenia previst ser aquest cap de setmana a Callús, però vaig trobar un vol barat i finalment he pogut ser aquí. Vaig notar que ho havia de fer. Hi ha molta gent col·laborant, i a vegades t'adones que no pots fer tot el que voldries. No vull qualificar-ho d'obligació moral, però m'ha ajudat a venir.

Què explica als seus amics i companys de Londres? Saben què és Catalunya?

Si em pregunten sobre Catalunya s'estranyen de la resposta, no es coneix gaire el nostre país, però un cop els ho he explicat ho accepten bé.