El que havia de ser un any de transició amb una versió de circumstàncies dels Pastorets per la impossibilitat d'usar el teatre municipal ha esdevingut finalment aquest cap de setmana un nou èxit de l'Associació Cultural l'Esplai, que amb l'escenificació a l'església ha viscut una mena de retorn als orígens. La representació, dissabte a la nit i ahir a la tarda, va entusiasmar durant més de dues hores un públic que va lloar la mística que el temple aporta a l'escenificació. D'aquesta manera, l'entitat va aconseguir l'objectiu de no trencar una tradició que es remunta al 1878.

Aquesta mística de l'església i el que tenia de retorn a les primeres representacions van configurar uns Pastorets especials. Al final de l'obra de dissabte els dos-cents espectadors que omplien el temple van esclatar en aplaudiments i van obligar els actors a fer dos bisos. El president de l'Esplai, Mateu Fité, va explicar, a més a més, que n'haurien pogut fer més perquè tothom en demanava. Fité va concloure que l'experiència ha estat tot un èxit i va assegurar que "aquesta edició dels Pastorets es recordarà".

La Flor de Nadal va oferir una versió reduïda amb una vintena de quadres en els quals tenien un paper destacat la música interpretada per l'orquestra de cambra i la coral, dirigides per Sergi Cuenca. Les escenificacions també es van complementar amb imatges projectades sobre una pantalla gegant situada que hi havia damunt l'altar. La pantalla també va servir d'escenari transparent darrere el qual els actors van escenificar els diàlegs. El joc de llums i imatges hi va acabar de donar un aire místic i cerimoniós.