L'església de Sant Esteve de Pujol de Planès, datada al segle XI i restaurada el XVII, es troba en molt mal estat de conservació "i ja es poden veure grans esquerdes tant a l'interior del temple com a l'exterior". Ho denuncia el rector de Montmajor Josep Maria Armesto, que relata que "m'he posat en contacte amb el bisbat i el servei de patrimoni de la Diputació de Barcelona, però és un mal moment econòmic i ningú no té cap perspectiva de fer-hi una actuació". Armesto afirma que "hi cal una intervenció d'urgència, perquè el gran problema ha estat que no s'ha anat conservant de mica en mica i ara mateix la situació comença a ser molt greu".

Sant Esteve de Pujol de Planès és un temple situat al terme municipal de Montmajor, on en l'actualitat es fa missa l'últim diumenge de cada mes, a la tarda. Fins a l'arribada de mossèn Armesto, fa quatre anys, en aquesta església només hi havia culte dos cops l'any, un dels quals per Sant Esteve, que n'és el patró.

Ara mateix, Armesto diu que "el que s'ha solucionat és l'estat de la rectoria, perquè el bisbat l'ha llogat a una gent de Barcelona que hi ve de tant en tant". El temple, ubicat en una zona del municipi en què hi ha masies situades de forma dispersa, ha patit també, en els últims temps, el furt d'un retaule i Josep Maria Armesto reitera que "caldria fer un estudi de les pintures que hi pugui haver sota de les que van fer-se el segle XVII, datades el 1695, perquè la persona que havia ajudat l'anterior mossèn m'havia dit que, anys enrere, ja s'havia parlat de la possibilitat que sota les darreres pintures s'hi trobés una capa antiga, de l'època medieval". El temple, que tot i la restauració conserva trets romànics, també té un cementiri annex en què encara es poden veure el tronc cremat de dos xiprers afectats pels focs del 1994, "que ningú no ha tret", recorda Armesto. Josep Maria Armesto lamenta que "una església de valor, que ha sobreviscut a èpoques històriques tan diverses i que és situada en l'espai natural protegit de la riera de Navel, hagi passat tant temps pràcticament abandonada". Armesto subratlla que "aquesta no és l'única església de la parròquia de Sant Sadurní de Montmajor que necessita una actuació, ja que Correà continua necessitant una ajuda".