El conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal, va mostrar-se receptiu, ahir, a la Pobla, a buscar solucions per als 18 quilòmetres que sumen els accessos principals de 3 municipis berguedans (Castell de l'Areny, Montclar i Gisclareny) que no els poden mantenir. Nadal va dir que la Generalitat "hem de poder contribuir a la millora i el seu manteniment sense que calgui el canvi de titularitat,. Jo crec que aquest és un bon camí".

Joaquim Nadal va recordar que l'executiu ha anat fent convenis amb diferents consells comarcal, per exemple el pioner va ser el del Solsonès, per casos similars al del Berguedà. Nadal va dir que aquests convenis permeten "fer aportacions de la millora d'aquestes carreteres" tot i que va admetre que "difícilment, perquè se'n faci càrrec el govern". Tal com va avançar aquest diari, la direcció general de Carreteres del Govern considera que la legislació aplicable preveu que sigui la Diputació que assumeixi la gestió d'aquestes vies. Per la seva banda, la Diputació diu que per gestionar-les, les ha de rebre com a carreteres i no com a camins rurals com són ara.

Ahir mateix, els alcaldes dels 3 municipis afectats es van reunir amb el president del Consell del Berguedà. L'objectiu era recollir la informació de les propostes i mocions fetes fins ara per reclamar que la Generalitat o la Diputació assumeixi la titularitat d'aquestes vies. A partir d'aquí, el president de l'ens comarcal ha anunciat la seva voluntat de fer seure en una mateixa taula representants de les dues administracions per resoldre aquesta històrica problemàtica.