La Patum, la festa en majúscules de la Catalunya Central, arriba la setmana que ve, però els patumaires ja poden començar a escalfar motors gràcies al web de Regió7.cat. S'ha preparat un especial amb tot el que els amants d'aquesta festa de foc i música del Berguedà necessiten. Hi ha notícies relacionades amb els esdeveniments de Berga d'aquests dies, una secció amb explicacions i vídeos de cada comparsa, el programa d'actes, i moltes altres coses, com el seguiment en directe de la festa.

Els patumaires que entrin a Regió7.cat estan d'enhorabona. Ara tenen obert un especial de la seva festa, a l'adreça www.regio7.cat/especials/patum-2010. Es tracta d'un apartat amb diverses seccions, entre les quals destaquen:

La Patum en directe, espai on es podrà seguir la festa a través de la xarxa gràcies a la col·laboració d'aquest diari amb La Maixerina (www.lamaixerina.cat).

Comparses: un espai on es pot trobar una explicació i un vídeo de cadascuna de les comparses que conformen el bestiari tradicional berguedà. Les comparses (Turcs i Cavallets, Maces, Guites, Nans Nous, Nans Vells, Àliga, Plens) són els vertaders protagonistes d'aquesta festa. Podreu veure en aquest espai com ballen i podreu llegir una explicació de cada grup.

Programa: actes que tindrà la festa, a partir del cap de setmana del 29 de maig i fins que acabi La Patum, el proper 6 de juny. Els actes, amb els seus horaris i ubicacions, i classificats per dies.

A banda de tot això, s'hi pot trobar també informació sobre els Patumaires d'Honor, i totes les notícies sobre la festa que surten a Regió7.cat