A Borredà, de la ZER Berga centre, com altres centres, els mestres es van posar una samarreta blanca i van llegir un manifest crític amb la retallada anunciada pel Govern, que consideren que anirà en detriment de la qualitat educativa.

La ZER del Solsonès es va adherir a la vaga blanca amb una lectura del manifest conjunt. Aprofitant la celebració de l'"English day", que celebren anualment de manera conjunta, la lectura es va fer a l'escola de Freixinet amb mestres, pares i alumnes de tots els centres de la zona. Tot i que la iniciativa no els afecta directament, ja que Educació els manté el mestre d'educació especial, la ZER solsonina s'ha mostrat contrària a les mesures anunciades per la Generalitat.

Les escoles dels vuit municipis de la Cerdanya que també tenen escola rural es van sumar a la protesta pacífica. La comunitat educativa de la ZER Cerdanya, amb Llívia, Ger i Bolvir, va fer una concentració a la una a Llívia, i una altra amb tots els alumnes a Ger. A la ZER Baridà Batllia -que comprèn les escoles de Prats, Montellà, Martinet, Lles i Prullans- també es van posar la camisa blanca de protesta. El portaveu de les escoles, Miquel Moyà, va alertar que la retallada dels professors itinerants enfrontarà les escoles rurals amb les grans perquè deixarà a criteri de les grans compartir els professors d'anglès o educació especial. Pares, alumnes i professors de Prats es van manifestar a la sortida de l'escola.