L'àrea de Joventut de l'Ajuntament de Berga organitza la gravació d'un lipdub, un vídeo musical on apareixen diferents persones vocalitzant la lletra d'una cançó, per a dilluns vinent. La gravació es farà al bar Cal Negre, situat a la plaça Sant Joan.

Els lipdubs són un fenomen nascut a Internet el 2006 que van prenent força amb el pas del temps, sobretot en aquests últims mesos, en què diverses universitats catalanes han presentat el seu lipdub, com per exemple la Universitat de Vic i la Pompeu Fabra.

La sincronització entre els participants del lipdub és l'èxit de l'activitat, ja que la coordinació és un element important.

En el cas de Berga, segons Janina Vilana, tècnica de Joventut, la cançó que s'utilitzarà és En un poble oprimit, adaptació de Titot i David Rossell sobre un tema original de Josep Aixalà, Tallafocs. Vilana explica que la cançó no l'han pogut escollir, ja que el lipdub que es vol gravar servirà per participar en un concurs convocat pels mateixos Titot i David Rossell.

Una votació a Internet servirà per elegir els tres millors lipdubs, els quals formaran part del nou videoclip de Titot i Rossell. A més, ambdós s'han compromès a oferir una actuació gratuïta per als vencedors.

La votació es farà entre els dies 30 de juny i 7 de juliol a la web www.racocatala.cat/titotidavid. El rodatge del lipdub de Berga, que tindrà lloc entre les 8 del vespre i 2/4 de 12 de la nit, serà de caire amateur i serà obert a persones de totes les edats. Des de Facebook, ja s'han apuntat un centenar de persones, i es preveu que pel cap de setmana s'augmenti la xifra.