Veïns de Cal Pons han denunciat aquesta setmana a Regió7 que la brigada municipal de Puig-reig abandona runam en un punt determinat de l'antiga zona fabril de la colònia, just davant del magatzem d'aquest servei local. Segons expliquen, "ja fa setmanes que la mateixa brigada hi abandona objectes diversos, com si es tractés d'un abocador incontrolat". Aquests veïns denuncien, a més a més, "l'estat de deixadesa de les escales de la zona, que fa que la gent no hi passi, tot i ser al final d'una àrea enjardinada utilitzada sovint per al passeig". Des de l'associació veïnal, el seu president, Jaume Serra, ha declinat pronunciar-s'hi, tot i que ha confirmat que la situació existeix, i ha explicat que es farà arribar una instància al consistori, "perquè el primer de tot ha de ser seguir els processos normals de comunicació amb l'Ajuntament, ja que esperem que així se solucioni el problema".

En aquest sentit, l'alcalde de Puig-reig, Toni Clement, va assegurar divendres al matí a aquest diari que els veïns encara no s'havien posat en contacte amb el consistori, per la qual cosa va afirmar que "estudiarem exactament què passa i hi posarem solució".

Clement va dir llavors que "els veïns saben que poden recórrer a l'Ajuntament si hi ha algun problema"; i va relatar que a Cal Pons "existeix un magatzem municipal, per la qual cosa és factible que la brigada hagi deixat objectes en aquesta zona, just davant de la nau on hi ha aquest espai, abans de portar-ho tot a la deixalleria".

Compromís consistorial

L'alcalde, Toni Clement, va reiterar, a més a més, que en cap cas no es coneixia que existia aquesta inquietud per part dels veïns i que, per tant, ara s'hi actuarà.

No obstant això, el batlle puig-reigenc també va voler remarcar que "es tracta d'un fet puntual, ja que segons quin tipus d'objectes no tenen cabuda dins el magatzem de la brigada, i els han de deixar fora sempre amb la intenció de dur-ho tot, en un espai breu de temps, a la deixalleria". Així doncs, Toni Clement va convidar els veïns de la colònia a posar-se en contacte amb l'Ajuntament del municipi davant qualsevol dubte.

Poc després, el mateix divendres al migdia, va informar que "ja s'està treballant per retirar el material que s'hi ha acumulat, perquè cal fer-ne també una tria, ja que es tracta d'objectes diversos, com per exemple tubs i mobles vells".

En les imatges que aquests veïns han fet arribar a aquest diari es poden veure, entre d'altres, cartells d'obres, senyals en desús, rodes, mobiliari vell i una quantitat important de runam, que, segons afirmen, "hi han estat abandonats per la brigada, que fa temps que no els toca d'on és i que, en canvi, els acumula al mateix indret", en una zona de naus industrials a Cal Pons.