Al voltant de vuit-cents estudiants de quart d´ESO i de batxillerat dels centres del Berguedà i d´altres punts de Catalunya van visitar durant el dia d´ahir, i també ho faran avui, dimarts, la Fira del Coneixement que acull Berga per primera vegada.

En els nou estands instal·lats al pavelló de Suècia de Berga s´hi poden conèixer projectes de recerca que estan desenvolupant joves doctorands de diferents universitats catalanes en l´àmbit científic. Des d´enginyeria biomèdica fins al tractament dels gasos i olors o la filtració de l´aigua. Segons l´alcalde de Berga, Juli Gendrau, amb aquesta mostra «es vol promoure la ciència als joves estudiants i incentivar-los en l´àmbit de la recerca».

Una de les característiques que ofereix aquesta fira, segons el codirector de l´Explotació dels Recursos de la Natura, Josep Font, és que els estudiants que la visitin «poden conèixer els projectes a través dels equips que estan fent la recerca, i els permet veure d´una manera materialitzada les investigacions que es poden arribar a fer».

La científica berguedana Carme Calderer, especialista en matemàtica aplicada a la Universitat de Minnesota, va ser l´encarregada, ahir, d´inaugurar la fira, i va voler reivindicar la importància de les matemàtiques aplicades. Segons Calderer, «el futur de Catalunya passa pel desenvolupament fort de la tecnologia, que pugui respondre als problemes clau a nivell mundial».

El projecte és impulsat per la Universitat de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya, en el marc del Campus d´Excel·lència Internacional i que organitza l´Exploratori de Recursos de la Natura.